Moghal trading fyrer løs for fullt

Av Trond Folckersahm

Nyttårsfeiringen nærmer seg, og Moghal trading på Fjellstrand har fylt opp butikken med det du måtte ha behov for av fyrverkeri.

– Hvert år har vi stor pågang etter fyrverkeri og vet hva folk flest ønsker seg. Derfor har vi et godt utvalg av forskjellige produkter som burde tilfredsstille de fleste, mener Aslam Moghal,

Det siste døgnet har han jobbet på spreng for å få utstillingen klar i forkant av feiringen av det nye året.

Storslageren er batterier med ulikt antall skudd og forskjellig kruttmengde. Disse finnes i flere prisklasser, og er et spektakulært syn når de fyres opp.

Det finnes også en del forskjellig bakkebasert fyrverkeri av mindre dimensjon med både farger og smell som er populært blant de yngste.

– Stjerneskudd står selvsagt også på menyen. Der har vi flere forskjellige lengder og også med farger, informerer Moghal.

Har du et husdyr som ikke setter pris på lyden av fyrverkeri, finnes det en løsning. Lydløst fyrverkeri har nemlig gjort sitt inntog i sortimentet.

Sikkerheten må også ivaretas når fyrverkeriet skal opp.

– Vi har fått inn et avfyringssystem der man kan koble til inntil fem batteripakker. Det følger med enheter som festes til luntene, og det hele avfyres med fjernkontroll og i god avstand. Lighter er ikke nødvendig. Jeg må også informere om at de som handler fyrverkeri hos oss får med ett par vernebriller, forteller butikkinnehaveren.

Bilde: Aslam Moghal har litt av hvert på lager dersom du trenger fyrverkeri til nyttårsfeiringen.

Sikkerhetsråd for fyrverkeri:

– Sørg for at fyrverkeriet står støtt på bakken.
– Les bruksanvisningen nøye.
– Ikke bruk fyrverkeri i alkoholpåvirket tilstand.
– Benytt vernebriller.
– Ikke hold påtent fyrverkeri i hånden.
– Ta hensyn til mennesker og dyr.
– Tenn på med strak arm og bortvendt ansikt.
– Hold god avstand før det smeller.
– Smeller det ikke. Vent ti minutter før du går bort.