Mørkt og romantisk på Hellviktangen

Nesodden Jazzklubb inviterer førstkommende fredag til konsert med kvartetten 1816 på Hellviktangen kunstcafé.

Bandnavnet har sin historie, og den er mørk. 1816 var uåret da avlingene sviktet på den nordlige halvkule fordi askeskyen etter et enormt vulkanutbrudd i Indonesia året før blokkerte sollyset. Matmangel og opprør fulgte, og det formørkede året avstedkom mørk, litterær romantikk som Lord Byrons dikt «Darkness» (1816) og Mary Shelleys roman «Frankenstein» (1818).

Mørk romantikk er også en av inspirasjonskildene for våre dagers 1816, en kvartett der sanger/låtskriver Wenche Losnegård (Eplemøya Songlag) og bassist/låtskriver Audun Ellingsen (Audun Automat, Sphinx) har med seg cellist Gregor Riddell og trommeslager Erik Nylander i det de kaller et akustisk kammerpop-uttrykk. Andre referanser er musikken til Keith Jarrett, Sting og Björk samt jazz og improvisasjon, og det hele kommer til uttrykk på det godt mottatte debutalbumet «1816» fra i fjor. I Oslo kunne publikum også oppleve 1816 live da kvartetten med diverse gjester spilte lanseringskonsert på Nasjonal jazzscene Victoria for et år siden, og seinere på året på Oslo Jazzfestival. Bandet kan se tilbake på flere konserter i England, og konserten på Nesodden inngår i en mini-turné i Sør-Norge nå i mars.

Konsertstart er som vanlig 20:15, dørene åpner en halv time før, og mat og drikke kan kjøpes over kunstcaféens disk. Betalt sesongkort gir adgang, det samme gjør enkeltbillett til kr. 290.

Pressefoto