Mørklagte kremmerhus på Tangen

Av Trond Folckersahm

I år blir det ikke lys i kremmerhusene som de siste årene har vært med på å sette julepreg på Tangen. Årsaken er tekniske utfordringer.

De lyssatte kremmerhusene, som i flere år har bidratt til å lage hyggelig julestemning i Nesoddens paradegate Vestveien i området mellom Tangenten og Tangen Senter, vil ikke kaste lys over adventstiden i år grunnet brannfare.

Nå er det ikke første gang kremmerhusene får omtale. De første par årene de ble benyttet var det en diskusjon om hva de egentlig forestilte. Ingen kom på ideen om at de skulle illustrere kremmerhus. Derfor ble de hengt opp ned. Etter at de endelig fikk rett plassering, har de kastet lys og brakt julestemning til nesoddinger i førjulstiden. I år er situasjonen at kremmerhusene vil bli hengt opp, men ikke lyssatt.

«Julegatebelysning med skjøteledninger er ikke lenger en akseptabel løsning på grunn av brannfare. Vi arbeider for at det skal komme en tilfredsstillende, fast løsning fra neste år. På bakgrunn av dette vil julegata i år kun bestå av kremmerhus uten lys. Vi ønsker å finne alternative løsninger for et julepyntet Tangenten», heter det i en uttalelse fra Nesodden kommune.

For øvrig kan kommunen fortelle at årets juletre, som skal stå på Tangen torg, er en særdeles flott utgave av sorten edelgran som er hentet lokalt fra kommunens eiendom i Kirkåsveien 8.

Bilde: Det blir ikke lys i kremmerhusene på Tangen i år, men det blir helt sikkert både advents- og juleaktiviteter til tross for det. Foto: Nesodden kommune