Murmester med kunstnerisk «swung»

Han blir karakterisert som en kunstner med muresleiva, nesodding og murmester Roger Dammyr. I dag driver han firmaet Muremannen AS, som tar på seg alle typer oppdrag innen mur og flis.

Det er litt av et rennomé han har opparbeidet seg i løpet av sin karriere, Roger Dammyr. Faktisk blir arbeidene hans brukt som salgsargumenter i boligselgernes prospekter. Der står det ofte med uthevet skrift: «Murarbeidene er utført av murmester Roger Dammyr». Slett ikke noe dårlig skussmål for en lokal håndverker.

– Jeg har jo holdt på med murarbeid siden 1973, så det har blitt en del arbeider her ute på halvøya etter hvert. Men det er jo selvsagt hyggelig at folk setter pris på det jeg gjør, smiler Muremannen.

De fleste jobbene han har gjort har vært på Nesodden der han er barnefødt i en stor brødreflokk. Men han har også vært ute av kommunen i noen perioder.

– Jeg bodde på Værøy i Lofoten noen år. Men jeg jobbet stort sett på Nesodden den gangen også og drev pendlervirksomhet, forteller han.

Firmaet Muremannen AS etablerte han i 2013, og har fått med seg sønnen Mathias på laget.

– Det er greit å ha med noen yngre krefter, så jeg er glad for at Mathias ble med. Det er tungt arbeid og det merkes på kroppen. Men jeg har på ingen måte noen problemer med å utføre jobben så langt, så jeg har tenkt å drive på noen år til, gliser han.

Nå påtar de seg alle typer oppdrag fra grunnmuren og opp. Både hele hus i mur og tegl og mindre arbeider som baderom, hagestuer, svømmebasseng, garasjer og alle typer bygninger og tilbygg.

– I dag er nok halvparten av de jobbene vi gjør baderom. Der har vi god kompetanse og sentralgodkjenning for våtrom. Men ingen jobb for liten og ingen jobb for stor. Har du et prosjekt du ønsker vi skal se på er det bare å ta kontakt så tar vi en titt og gir et pristilbud. Referanser har jeg massevis av og en god del bilder av jobber vi har gjort.

– Er det noen spesielle trender som gjør seg gjeldende nå?

– De fleste vil ha rene flater. Border og pynt har i stor grad forsvunnet, og vi ser at store fliser stadig blir mer populært. Dessuten vil mange ha mosaikk. Det skjer stadig utvikling innen materialer og vi sørger for å holde oss oppdatert på det som skjer, avslutter Muremannen.

Bilde: Eiendommen i bakgrunnen er et totalprosjekt utført av Roger Dammyr. Et omfattende arbeid han gjerne viser fram. Foto: Trond Folckersahm