Musikalen «Annie» i vårforestillingen

Av Trond Folckersahm

Nesodden ballettskole vårforestilling, som spilles i Skoklefaldsalen 13. og 14.mai, er historien om Annie, barnehjemsjenta med lengsel etter en familie og en bedre tilværelse. En fortelling som betyr noe helt spesielt for ballettskoleleder Mona Svenneby.

– Dette er en historie jeg har et spesielt forhold til. Det å bo på barnehjem og å ha en lengsel etter noen, er noe jeg kan identifisere meg med. Men det er viktig å ikke miste troen på livet. Underveis treffer man gode mennesker, mennesker som vil deg vel, og som bidrar til at man kan opprettholde optimismen og likevel få et godt liv. Det blir som i eventyrene der det som oftest blir en lykkelig slutt, mener Svenneby.

Det er første gang Nesodden ballettskole setter opp en musikal, men det er fortsatt dans som er hovedtema, og ballettskolens elever får fortsatt anledning til å boltre seg med en lang rekke forskjellige dansesjangre innbakt i den rørende historien de skal presentere i Skoklefaldsalen.

– Men selv om temaet er litt vemodig, er det også mye humør i forestillingen. Det er en forestilling full av liv og optimisme. Samtidig har pedagogene gjort litt ekstra ut av numrene. Lagt inn elementer som er med på å løfte hvert enkelt nummer og skape en flyt og helhet gjennom de to aktene, forteller Svenneby.

I korte trekk forteller historien om Annie. Hennes mest dyrebare eiendel er halvdelen av et gullhjerte foreldrene hennes la igjen da de etterlot henne på barnehjemmets trapp. Ved siden av den lille jenta lå et brev der foreldrene skriver at de vil hente henne så fort de har mulighet. I mellomtiden er det gått elleve år, og Annie drømmer om at hun får den andre halvdelen av hjertet. Da vil hun få se foreldrene sine igjen. Tiden på barnehjemmet har vært alt annet enn lystig, med plikter og hardt arbeid dagen lang.

Etter mange opplevelser og hendelser forandrer livet seg for Annie da hun blir kjent med Mr. Warbucks. De finner ut at Annies foreldre døde i en ulykke for mange år siden, men Annie får bli hos Mr Warbucks, Grace, tjenerstaben og sine beste venner. Endelig får hun en ordentlig familie, og kan legge tiden på barnehjemmet bak seg.

Skoklefaldsalen Steinerskolen, 13. og 14. mai kl. 16.00

Bildetekst: Annie sammen med sin trofaste følgesvenn Sandy. Foto: Solveig Grande, Grandefoto.no