Musikkfest med Gardemusikken

Av Trond Folckersahm

Hundrevis av nesoddinger fikk en forsmak på 17. mai, og korpsbevegelsen i kommunen et løft, da Fremad Janitsjar inviterte til musikkfest ved Tangenten lørdag.

Folk strømmet til plassen bak Tangenten for å få med seg denne sjeldne begivenheten som et besøk av Hans Majestet Kongens Gardes musikk- og drilltropp er.

Men det var ikke bare garden som fikk briljere denne søndagen. Hele Nesoddens korpsbevegelse med sine tre skolekorps pluss elever fra Kulturskolen og musikerne fra Fremad Janitsjar, fikk anledning til å vise fram hva de duger til musikalsk.

Først ute var Femteklassekorpset, som består av elever fra 5.trinn, som så langt bare har ett år bak seg som korpsmusikanter uten at det la noen demper på innsatsen. De serverte et konsertinnslag som fikk publikum til å hente fram de største klappsalvene.

Det var selvsagt også stor forventning til gardistenes opptreden. Og se skuffet på ingen måte. Både den musikalske delen og demonstrasjonen av presisjon satt som et skudd, og vakte stor begeistring.

Det er bare å konstatere at det ble en velregissert, vel gjennomført og en solid levert musikalsk innsats av alle involverte.