Nå er det snart klart for Halvøya

Av Trond Folckersahm

Arrangørene lover noen timer i fri livsutfoldelse for ungdommene på halvøya når teltflikene brettes til side og musikken slippes løs i dansefesten «Halvøya» 1.september.

Ungdomsskoletrinnet på Nesodden er gjennom mange år sulteforet på treffsteder. Dette har Nesodden kommunes Ungdom og Fritid tenkt å gjøre noe med i år, og lanserer konseptet «Halvøya». De dundrer inn med et 370 kvm. stort sirkustelt som dekker det meste av grusplassen på baksiden av Tangenten. Fyller det med lyd og lys hentet fra øverste hylle av de teknologiske nyvinningen som konsertarrangører kan boltre seg i om dagen. Det blir 75 tommers skjermer der videoene skal gå for fullt. Det blir røyk, lyd og lys så det holder. Og ikke minst dans i fri utfoldelse mens feite bassganger dundrer i teltveggene.

Flyt Studio har i forkant vært rundt på skolene i kommunen og arrangert danseworkshops for å forberede ungdommene på hva de har i vente. Og til «Halvøya» kommer Quickstyle team med proffe dansere som til vanlig danser for stjerner som Astrid S og Jennifer Lopez. De vil presentere både eget show, gi litt undervisning, og danse med ungdommen. Og DJ-tjenesten står på ingen måte tilbake for dansegjengen. Der er det Oh Mama Crew som vil sørge for at de tidsaktuelle artistene er på plastikken som spinner. De har nemlig fått hjelp av ungdommene til å lage spillelister.

– Vi gleder oss enormt. Dette blir bra. Det ryktes også at de vil komme busser med ungdom fra nabokommunen Frogn for å være med på dette opplegget, forteller Per Chr. Halvorsen i Ungdom og Fritid.

Arrangementet er selvsagt rusfritt, og det blir omfattende vakthold av ikke mindre enn 20 voksne. Røde Kors vil være på plass dersom noe skulle skje, og det blir selvsagt friområder på utsiden av teltet der ungdommene kan hente seg inn mellom dansingen.

– Der vil Annas Hybel være på plass med Food Truck, og Rungnapa kommer på besøk med sine spesialiteter, forteller Halvorsen.

Neste fredag starter en 4-5 timers riggejobb for arrangøren, og det tar like lang tid å få lyd og lys på plass, men de lover at lørdag 1. september vil alt være klappet og klart.

Det er veldig bra vi har fått i gang dette opplegget. Vi har satt UKM på pause inntil videre, og likeledes Kulturisten Ung, som er den delen av Kulturisten som var tiltenkt målgruppen ungdommer på ungdomstrinnet.
«Halvøya» en ny happening for ungdom én uke etter skolestart. 8. trinnet har spesiell fokus, siden de er 1. års ungdomsskoleelever, ellers er «Halvøya» beregnet for aldersgruppen 13-17 år. Det blir et sted å henge for de unge, og blir det en suksess, så kommer vi tilbake for fullt neste år. Dette er et pilotprosjekt, understreker Tom Sammerud, leder av Nesodden kommunes Ungdom og Fritid.

Billetter til arrangementet kan kjøpes i døra, eller på forhånd via TicketCo. Og med på billetten følger én flaske vann, ørepropper og fire glow sticks.

«Halvøya» 1. september kl. 19-23, sirkustelt bak Tangenten.

Bilde: Arrangørene gleder seg enormt til det braker løs med «Halvøya». Bak f.v: Jo Thorsrud, U&F; Petter Garder, Annas Hybel; Per Chr. Halvorsen, U&F; Simen Mardoff Nielsen U&F; Foran f.v: Elisabeth Weden, U&F; Anne Grethe Storvann U&F; Mari Joramo, Flyt Studio; Agnes Naur Kiss, Flyt Studio; Tom Sammerud, U&F. Foto: Trond Folckersahm