Næringslivets egen dag 2016

Av Trond Folckersahm

Det er lagt opp til et fyldig program når Nesodden næringsråd og Nesodden kommune inviterer til Næringslivets dag. Hovedtema er det grønne skiftet.

– Det å kunne bidra til å stimulere utviklingen av næringslivet i Nesodden kommune, og videreføre tradisjonen med en egen dag for denne gruppen, ser vi på som en svært viktig oppgave, understreker næringsrådsleder Arne Bjerke.

1. desember er det igjen klart for denne årvisse begivenheten. En dag fylt med inspirerende foredrag, kunnskapsrike næringsrepresentanter, og selvsagt dagens høydepunkt; utdeling av prisene «Årets bedrift» og «Gründerprisen».

– I år har vi fått med oss Åsleik Engmark som konferansier, og etter en liten lunsj, innledning og et velkommen fra oss i Nesodden Næringsråd, kommer innlederne på rekke og rad, forteller Bjerke.

Hovedforedraget vil være med Marius Holm fra miljøorganisasjonen Zero. Det vil handle om næringslivets muligheter i det grønne skiftet, koblet mot det lokale næringslivet.

Matguruen Dag Tjersland, som blant annet driver restaurant Baltazar i Oslo, og er spesialist på italiensk mat, vil sette søkelys på kortreist mat og lokal matproduksjon.

Fra vårt eget næringsliv vil Bente Westergaard, som vi kjenner fra Hellviktangen kafé og Grønn Gourmet, holde et innlegg om økologiske råvarer.

Deretter blir det en orientering fra Richard Zeiner-Gundersen, eiendomsutvikler i Circle K, om planer for utviklingen av Statoil-tomta på Fagerstrand.

Det blir også et innlegg av Gisle Rebnord Totland fra Planavdelingen i Nesodden kommune.

Dagen avsluttes med prisutdelinger ivaretatt av ordfører Nina Sandberg.

– Vi håper selvsagt så mange som mulig finner veien til Tangenten denne dagen for å hente både kunnskap og inspirasjon, avslutter Bjerke.

Bilde: Leder av Nesodden Næringsråd, Arne Bjerke, byr på et interessant program når Næringslivets dag 2016 går av stabelen i Tangenten 1. desember. Begge foto: Trond Folckersahm