Nesoddakevitten med juledram

Nesoddens egen akevitt har blitt en slager på halvøya. Nå tar Nesodden Akevittens Venner (NAV) konseptet ett skritt videre og lanserer Juleaquavit som slippes 28. oktober.

Nesoddens egen akevitt har siden lanseringen vært et populært følge og et sentralt midtpunkt i mange festligheter rundt på halvøya. Forøvrig ikke bare i lokalmiljøet – en rekke polutsalg rundt i landet har tatt inn dette unike produktet som er tilsatt ingredienser fra Nesoddens natur; eik, blæretang og sisselrot i tillegg til de naturlige bestanddelene i all akevitt.

– Akevitt hører jo julen til, og vi var av den oppfatning at Nesodden måtte ha sin egen Juleaquavit i tillegg til standardproduktet. Derfor satte vi i gang prosessen med å ta fram et velsmakende alternativ som bør ha sin naturlige plass på alle julebord på Nesodden og omegn, mener Steinar Flåtteng, nylig tilsatt president i NAV.

For å markere at den nye Juleaquaviten er ankommet, inviterer NAV til lanseringsfest på Flasken lunsj & vinstue 28. oktober. Der vil de som møter fram får informasjon om det nye produktet, og det blir servert smaksprøver sammen med en enkel bevertning.

– Vi gleder oss til lanseringen og håper at så mange som mulig melder seg på til begivenheten på Flasken på Flaskebekk. Det blir en opplevelse for smaksløkene, og fra 5. november blir produktet også å finne i polhyllene, informerer Flåtteng.

Utgangspunktet for den nye akevitten ble lagt til lagring på fat allerede for et par år tilbake, og har i løpet av denne tiden fått en bouquet som burde friste de fleste. I tillegg er det litt annerledes krydret enn den originale varianten. Dette er gjort for å gjøre den til et best mulig følge til all slags julemat. Det være seg ribbe, lutefisk eller andre godsaker.

– Den kan også nytes uten mat til. Det er utrolig deilig å lene seg tilbake og bare la smakene fra Nesoddens vakre natur rulle rundt i munnhulen. En nesten utenomjordisk opplevelse, mener Flåtteng.

Info: Nesodden Akevitten Venner (NAV) avholder lanseringsmøte for den nye Juleaquaviten 28.10.2016. Start kl. 19.00 på Flasken lunsj & vinstue. Enkel servering – smaksprøver. Kr. 150,- ved inngang. Forhåndspåmelding til e-mail: stflatte@online.no.