Nesodden ballettskole med nye kurs

Av Trond Folckersahm

I uke 9, første uke etter vinterferien, varter Nesodden ballettskole opp med tre helt nye kurs der ingen ringere enn den populære Sirin Våge Corbacioglu er instruktør.

– Vi har vært så heldige å få med oss Sirin som pedagog på alle de tre nye kursene som går hver fredag i sju uker. Hun er en svært opptatt dame, og holder en rekke kurs og timer innenfor ulike dansesjangre. Men nå har hun fått laget en liten åpning i timeplanen så hun kan være noen uker her hos oss på Nesodden, forteller ballettskoleleder Mona Svenneby, og fortsetter:

– Sirin var selv elev ved Nesodden ballettskole gjennom hele oppveksten, og har senere videreutdannet seg innenfor dans. Hun er en suveren pedagog og danser som vet å inspirere elevene. Hun er dyktig, målrettet og har en plan bak det hun gjør. Mange kjenner henne som magedanser, men hun har stor bredde og kunnskap innenfor dans generelt og er svært populær blant elevene. Derfor gleder vi oss til å ha henne blant oss nå i ukene framover.

Funk

Funk for barn 5-8 år er et helt nytt konsept fra Nesodden ballettskole og er et alternativ til tradisjonell ballett. Det er en vei for de yngste for å komme i møte med hiphop som er beregnet for dem som er litt eldre. Funk-kursene er satt sammen av funk, hiphop og discodans, og det skal både grooves og danses til heftige rytmer.

– Dette er noe vi har hatt mye etterspørsel etter i lang tid, ikke minst fra gutter, men også fra jenter. Jeg kan også nevne at Sirin er fylkesmester i discodans, og har veldig bra erfaring på dette området, informerer Svenneby.

Linedance

For dem som har en cowboy i magen, er linedance et ypperlig alternativ. Linedance har vært en populær aktivitet på Nesodden, og miljøet var stort for noen år tilbake. Nå blåses det nytt liv i sjangeren gjennom det nye kurset til Nesodden ballettskole.

– Dette er en ypperlig trening for å oppøve koordinasjonen og en fantastisk morsom danseform som passer for alle, menn og kvinner, gutter og jenter i alle aldre. Jeg kan også nevne at Sirin er med i en linedance-trupp som heter Ponderosa Sweethearts. De holder oppvisninger og er med i konkurranser, så kompetansen er det ikke noe å utsette på, forteller Svenneby.

Magedans

Det tredje kurset som starter opp i uke 9, er magedans for dem som er litt øvet. Her har kurslederen Sirin spesialkompetanse etter mange år som både danser og instruktør.

– Hennes lekne undervisningsstil og brede erfaring gjør magedanstimene til en gøyal og svært nyttig måte for kvinner å trene på fordi magedans innebærer bevegelser som utfordrer hele kroppen og gir økt smidighet, styrke og kroppsbeherskelse, forteller Mona Svenneby, som oppfordrer alle interesserte il å besøke nettsiden www.nesoddenballettskole.com

Bilde: Det blir både køntriliv, funk og et snev av 1001-natt når dansepedagogen Sirin Våge Corbacioglu starter tre nye kurs i regi av Nesodden ballettskole i uke 9. Foto: Ponderosa Sweethearts.