Nesodden-idretten i full bredde

Av Trond Folckersahm

Søndag er dagen du bør besøke Nesodden idrettspark på Berger for å få med deg Idrettens dag som pågår mellom 13 og 15.30. Ikke mindre enn 16 forskjellige idretter vil vise hva de har å by på.

– Vi snakker om en forbrødring av idretten på Nesodden. I tillegg til alle gruppene som er organisert under NIF-paraplyen har vi med sju andre klubber som organiserer idrett på Nesodden, forteller daglig leder i Nesodden if, Bernt Nohr.

Selvsagt blir det mulighet til å prøve seg i forskjellige grener. Skigruppa låner ut rulleski, det blir hockey i miniformat, skøyteløp på sklibrett og skuddkonkurranse hos fotballgruppa og flere andre aktiviteter for dem som vil prøve seg.

– Kampsportgruppene vil ha en oppvisning klokken 14. Der blir det knusing av stein og spjæring av planker. Det er vel verdt å få med seg, mener Nohr.

Det blir også et kulturinnslag. Nordre Nesodden musikkorps kommer på besøk med gjallende horn og virvlende trommer, og selvsagt er kafeen åpen for dem som vil tilfredsstille strupe og mage. De som vil lære mer om idrett, kropp, restitusjon, muskler og ledd kan legge veien innom Tangen helseklinikks stand for å få info.

– Alt er gratis, og de som kommer vil få et klippekort ved inngangen. Da kan de følge løypa og spørre og få informasjon om de forskjellige idrettene underveis. Klippekortene puttes i en bøtte når man er ferdig, og så blir det trekning av fine premier, lover Nohr, som også kan fortelle at værmeldingen ser bra ut for søndagen.

Bilde: NIFs friidrettsgruppe er blant dem som vil være på plass for å vise seg fram i Berger idrettspark søndag. Arkivfoto: Trond Folckersahm