Nesodden Sangkor konserterer

Av Trond Folckersahm

Søndag blir det anledning til å møte et veltrimmet Nesodden Sangkor i Skoklefaldsalen på Steinerskolen der de skal presentere årets høstkonsert.

Gjennom høsten har Nesodden Sangkor arbeidet målrettet med å øve inn Steve Dobrogosz´ «Mass». Et fantastisk verk i grenselandet mellom jazz og klassisk. Amerikanske Steve Dobrogosz er mest kjent i Norge for albumet «Fairytales» som han ga ut sammen Radka Toneff i 1982. Et album som av mange holdes som den beste utgivelsen i Norge noensinne. Men amerikanerens katalog inneholder langt mer, og er absolutt verdt et dypdykk for musikkinteresserte. Han har blant annet 400 musikale verk på samvittigheten.

Med seg på høstens konsert har koret også med pianist Berit Billingsø. Hun avsluttet sin mastergrad ved Norges musikkhøgskole i 2013 til strålende kritikker – og er nå ettertraktet både som solopianist og kammermusiker. Hun har også gjort nesodding av seg.

I søndagens konsert blir det også presentert et knippe Negro Spirituals – mens det religiøse temaet tas opp i utvalgte norske folketoner.

– Vi gleder oss til denne konserten. Blant annet er «Mass» et fantastisk verk å synge, mener Sonja Njølstad i Nesodden Sangkor.

Skoklefaldsalen søndag 6. november 19.15.

Arkivfoto: Trond Folckersahm