Nesoddenfokus på Kon-Tiki Festivalen

Av Trond Folckersahm

I år arrangeres Kon-Tiki kammermusikkfestival på Norsk Maritimt Museum på Bygdøy for åttende år på rad. I spissen for en lang rekke flotte artister, står det eminente musikalske søskenparet David og Julie Coucheron fra Nesodden.

Det er duket for klassisk musikk i verdensklasse når topp musikere fra flere nasjoner møtes på Norsk Maritimt Museum i perioden 14.-17.juni. For Nesoddens beboere blir 15. juni den store dagen. Da stevner S/Y «Vega» ut fra gamlebrygga på Nesodden og til Bygdøy. Etter en hyggelig båttur over fjorden med mulighet for å innta forfriskninger, blir det to timers konsert med internasjonale solister i verdensklasse, før baugen igjen settes mot nesoddlandet.

Arve Tellefsen kommer
Til tross for sin unge alder, er søskenparet allerede musikere med lang erfaring. David, debuterte på den klassiske arena med sin fiolin allerede som femåring. I dag er han konsertmester ved Atlanta Symphony Orchestra, mens Julie blant annet er ansatt som Assistant Professor i klaver ved Kennesaw University i samme by. I tillegg har begge et omfattende konsertprogram som innbefatter konsertscener verden rundt.
Under festivalen står søskenparet i spissen for en gruppe artister av internasjonal klasse. Blant dem selveste Arve Tellefsen, mannen som i tillegg til å være topp fiolinist, også har betydd utrolig mye for klassisk musikk i landet. Ellers finner vi Elisabeth Pridgen, Christopher Tun Andersen, Julianne Lee, Joel Noyes og Christopher Rex på artistlisten.

Bredt repertoar
Det er et bredt repertoar som blir presentert i løpet av festivalen. Stykker av Bach, Mozaert, Glazunov, Brahms, Enescu, Bartok, Mendelssohn, Beethoven, Menotti, Schumann, Arenski og Stravinsky står på programmet i løpet av de fire dagene festivalen varer. Et av konsertens absolutte høydepunkt kommer på åpningsdagen da Arve Tellefsen, sammen med David Coucheron framfører «Dobbel konsert for to fioliner i d-moll».

Båt fra Nesodden
Som tidligere nevnt blir det en spesiell dag for nesoddinger 15. juni. Da blir det arrangert båttur med S/Y «Vega» fra Nesodden til Bygdøy. Avgangen er kl. 17 med retur til Nesodden etter konserten. Billetter kan kjøpes hos Interoptik på Tangen Senter, og du kan lese mer om Kon-Tiki kammermusikkfestival på www.kontikiklassisk.no.

Bilde: David Coucheron Foto: Atlanta Symfony Orchestra