Nesoddenfolk i western promenade

En stor kontingent nesoddinger er involvert i filmen Clear the saloon! – en sentimental western promenade, som har première på Parkteatret 13. mai.

– Denne produksjonen ble gjort i Berlin sist høst, og en lang rekke nesoddinger har vært involvert i arbeidet, forteller Geir Johnson fra Oksval, som sammen med ektefellen Siri Torjesen er ansvarlig for idé og manus.

Clear the saloon! er beretningen om en ubekreftet hendelse i Billy the Kids siste dager, da Billy er på vill flukt fra Pat Garret. Vi møter hele persongalleriet i Bluff Springs, en liten by i Texas en søndag formiddag når den unge rebellen Billy the Kid kommer forbi, med Pat Garrett i hælene.

I tillegg til å være festet på film, danner prosjektet grunnlaget for et bestillingsverk for SISU Slagverksensemble, som feiere 25-årsjubileum i år.

Geir Johnson har komponert musikken, mens Siri Torjesen også spiller barsangerinnen Sally Nightingale i filmen. Filmen er klippet av Morten Haslerud, og lyddesign er ved den spanskfødte komponisten Andreu Jacob, som også har bosatt seg på Nesodden. Filmen er produsert av Integral Film.

Parkteatert 13. mai fra kl. 13.00

Foto: Geir Johnson og Siri Torjesen er to av nesoddingene som har vært involvert i filmprosjektet. Foto: NRK Radio