Nesoddguiden fyller tre år

Av Trond Folckersahm

Tre år har gått siden Nesoddguiden ble etablert 1. mai 2015. I dag kan vi feire med leser- og brukertall som langt overgår hva vi hadde drømt om.

I løpet av disse årene har vi lagt ned en stor innsats for å få Nesoddguiden opp å stå. Det å etablere en ny publikasjon i en tid da mediebransjen har møtt større utfordringer enn noen gang tidligere har ikke bare vært enkelt.

Men heldigvis har vi lykkes. Spesielt det siste året har vi sett en vekst i bruken av Nesoddguiden som vi ikke kunne drømme om i våre villeste fantasier. Tusenvis bruker nettsiden vår daglig, tusenvis bruker facebook-siden vår. Papirutgaven vår tiltrekker seg større og større oppmerksomhet både fra lesere, annonsører og de som har noe å fortelle.

Vår intensjon har hele tiden vært å være lokale og å støtte lokalt næringsliv for å bidra til at folk på halvøya benytter lokale aktører enten når de skal handle og få utført tjenester eller benytte seg av lokale underholdnings- og fritidstilbud. Det skal vi fortsette med, og bruken av Nesoddguiden gir en indikasjon på at vi har lykkes med det.

Vi ønsker rett og slett å være en superlokal aktør med fingertuppene tett på det som skjer lokalt. Og vi må også få understreke at alt du leser på nett, i sosiale medier eller på papir fra Nesoddguiden er gratis.

I løpet av disse tre årene har vi dekket saker fra alle kanter av halvøya, møtt utrolig mange hyggelig, velmenende, interessante og reflekterte mennesker. Alle har en historie å fortelle, eller et budskap å bære fram.

Nesodden og Nordre Frogn er i så måte et spennende landskap å arbeide i, og det har vi tenkt å fortsette med både på nett, i sosiale medier og på papir. I dag gir vi ut fire papirutgaver, og det er slett ikke usannsynlig at det blir fler.

Når vi nå står ved en bitteliten milepæl for oss, må vi få benytte anledningen til å takke alle våre lesere, brukere, annonsører og samarbeidspartnere for tre givende år, og vi ser med stor glede fram til å fortsette med å være en interessant aktør i lokalmiljøet i mange år framover.