Nesoddinger – gled dere til ScenSommer

”Nesoddspelet” gikk sin seiersgang på halvøya i flere sesonger. Nå er det snart klart for arvtakeren; Nesodden teaterfabrikks ScenSommer. En titt i kulissene bærer bud om at dette kan bli et nytt høydepunkt.

”Å hoppe etter Wirkola” er et utsagn som forteller at det slett ikke alltid er enkelt å komme etter de beste. Men Nesoddguiden har vært så heldige å få være med på prøvene til Nesodden teaterfabrikks nye konsept ScenSommer, en scenekunstfestival som vil overta stafettpinnen etter ”Nesoddspelet”, og som inneholder flere elementer. Det lover godt.

– Vi i Nesodden teaterfabrikk har tatt initiativet til en scenekunstfestival på Nesoddtangen gård med aktiviteter og kulturtilbud for både barn og voksne. I år vil det dreie seg om ScenSommerskolen – som er en sommerskole i teater for barn i uke 32, forteller fabrikksjef Margrete Bratberg-Grøstad, og legger til:

– Det fortsetter med at vi den første helgen i september setter opp den nyskrevne familiemusikalen «Prinsessen som ikke fikk klatre i trær», skrevet av Merete Stuedal og Lise Smith Walaas. En en semi-profesjonell produksjon av en gruppe voksne med tilknytning til Nesodden og Oslo.

Grovt skissert forteller forestillingen om prinsesse Trine som blir ti år, og når prinsesser blir ti år skal de bli kronprinsesser. Og kronprinsesser – de må lære seg å te seg! Men hva betyr egentlig å te seg? Trine elsker å leke med vennene sine, Bastian og Pai – og de elsker å klatre i trær. Men nå setter den grusomme dronningen av dronningriket Smukt og Herlig foten ned, og vedtar en lov om at ingen lenger får klatre i trær!

– Forestillingen er norsk og nyskrevet. En familieforestilling med mye for de yngste og litt for de eldste. Vi kan vel si at det ligger noen feministiske undertoner i stykket. Det er noe helt annet enn ”Nesoddspelet”, men vi har fått med et flott ensemble som består av elever fra Nesodden teaterfabrikk og en gruppe voksne med solid teatererfaring. Vi vil holde et høyt nivå og ser med spenning fram til premiéren 2. september. Dette blir stas, smiler Merete Stuedal, som har regien på forestillingen.

”Scensommer” har sin debut i sommer, men det arbeides for å etablere konseptet på sikt og trekke inn enda flere krefter for å gjøre dette til en festival som virkelig setter spor etter seg på halvøya.

– Det kunstneriske teamet består av, og er et samarbeid mellom Nesodden teaterfabrikk og Flyt studio. Dette teamet vil også fortsette å utvikle ScenSommer 2017, hvor vi har til hensikt å utvide tilbudet og knytte til oss enda flere lokale krefter. Det fine med ScenSommer-konseptet er at det kan fylles med ulikt innhold fra år til år og utvides i takt med popularitet og engasjement.

Jeg må også få tillegge at vi trives veldig godt med å arbeide på Nesoddtangen gård. Det er en fin og vennlig atmosfære der som jeg tror vil smitte over på både utøvere og publikum, mener Margrete Bratberg-Grøstad.

Bilde: Her ser vi Lisa Smith Walaas, Catharina Bu og Bo Platzack i fri utfoldelse under prøvene på ”Prinsessen som ikke fikk klatre i trær”. Foto: Trond Folckersahm