Nesoddparken bidro med 34.000 kroner

Av Trond Folckersahm

Objektene fra kunstnerne i Nesoddparken, som ble lagt ut til auksjon i forbindelse med helgens TV-aksjon til inntekt for Unicef og barn i krigs- og konfliktområder, innbrakte 34.000 kroner.

Totalt var det 15 bidrag fra nesoddkunstnerne som ble lagt ut på auksjonen; kunst, kunsthåndverk, smykker, fotokurs og en dag i lydstudio. Fasiten etter at auksjonen var avsluttet, fortalte at bud på totalt 34.000 kroner var kommet inn på Nesoddparkens bidrag.

Av de fire objektene som fikk høyest bud, toppet Hedvig Lien Rytters tusjtegning listen med 5.301 kroner og Berit Blindheims ring innbrakte 4.601. For en dag i Bearville lydstudio kom budet opp i 3.701, mens Randi Elemenhorsts gulvur innbrakte 3.601 kroner.

Det pågikk også innsamling i Nesoddparkens åpne kafé, men på grunn av lavt besøkstall var det kun 600 kroner som kom inn den veien.

– Det har vært en takknemlig oppgave å være med på dette. Responsen her på huset har vært veldig positiv, selv om jeg i forkant advarte om at det kanskje ikke ville komme inn noen bud. I etterkant kjenner jeg jo på den litt sure følelsen når kunstneriske arbeider som vanligvis selges for 20.-30.000 kroner blir langt overgått i pris av en svett T-trøye fra en eller annen idrettsutøver, mener Elemenhorst, og fortsetter:

– Ellers har tiltaket blitt veldig godt mottatt utenfor huset, og jeg stiller gjerne opp en gang til. Dette var første gang, nå har vi fått litt erfaring vi kan bygge videre på og kanskje få med enda flere i neste omgang.

Bilde: – Det har vært en positiv opplevelse å få være med å bidra til TV-aksjonene, synes Randi Elemenhorst i Nesoddparken. Foto: Andreas Melgård