«New look» hos optikeren på Tangen

Av Trond Folckersahm

Ny kjede, ny logo, nyinnredet butikk og nytt sortiment, men fortsatt de samme bak disken. Optikeren på Tangen Senter har skiftet kjedetilhørighet fra Synsam til Interoptik.

Etter fjorten år under Synsam-paraplyen har optikerbutikken på Tangen Senter blitt en del av Interoptik-kjeden.

– Det er ingen dramatikk bak dette. Vår franchisekontrakt var i 2016 i ferd med å gå ut og derfor åpnet det seg en mulighet å revurdere kjedetilhørighet. Synsam er blitt en stor nordisk kjede med i hovedsak egeneide butikker. Som franchisebutikk falt derfor valget på Interoptik som har en profil og filosofi som passer både butikken og de ansatte godt, forteller innehaver Boel Pollestad.

New look

I løpet av de siste ukene har butikken blitt fullstendig ombygd, og framstår i dag som moderne, lys, trivelig og oversiktlig. Det har også blitt bedre plass til øyeundersøkelser og det er blitt investert i nytt og nødvendig utstyr og instrumenter for å gi kundene fra Nesodden enda bedre og nøyaktig oppfølging av øyehelsen.

– Vi er nå i enda bedre stand til å vurdere hver enkelt kunde for å fange opp eventuelle endringer som kan påvirke synsevnen. Dessuten kan vi foreta ”tørre øyne”-undersøkelser og forslå forskjellige typer behandlinger i forhold til det. Vi inngår også som en del av primærhelsetjeneste, og har henvisningsrett til øyelege, forteller Pollestad.

Trendy sortiment

Grunnsortimentet i butikken er ikke endret i særlig grad. Noen nye merker har kommet til og enkelte har falt fra. Forretningen kan tilby et bredt sortiment av både innfatninger og solbriller som burde tilfredsstille de fleste. Og selvsagt sørger de også for å følge trendene i markedet.

– Runde former og et feminint preg på damebriller er det som gjør seg gjeldende nå om dagen, forteller brillestylist Monica Burvang, som har kurset seg hos selveste Jan Thomas, og har oversikt over motebildet, og fortsetter:

– Dette gjelder både solbriller og vanlige briller. Men det ser ut til at kundene er litt mer vågale når de velger ut solbriller. Litt flere detaljer, litt mer farger. Briller med en farge på innfatningen og en annen på stengene ser vi også mer av, og retro er absolutt inne.

Bilde: Bengt, Runar, Boel og Monica står klare i den nyinnredede Interoptik-butikken på Tangen senter for å gi deg all nødvendig hjelp. Foto: Trond Folckersahm