NIF showet på Tangen senter

Hvitkledde taekwondo-utøvere var med på å skape liv på Tangen senter under Idrettens dag, lørdag.

Det var idrettsutøvere i flere kategorier som fylte torget utenfor Tangen senter med aktiviteter da idretten på Nesodden var på plass for å vise hva de har å by på. Arrangementet var kommet til gjennom et samarbeid mellom Tangen senter og Nesodden IF. Tanken bak var å treffe flere mennesker enn dem som til daglig frekventerer NIFs idrettsanlegg.

På plass var både taekwondo, fotball, basket og bordtennis. Nesodden sykkelklubb var til stede, og det samme var representanter for Stolpejakten. Selvsagt var også Nesoddens egen sportsbutikk, Energihuset, representert med utstyr for alle typer sport og idrett. Inne i senteret hadde Synsam, som har en samarbeidsavtale med Norges fotballforbund, rigget seg til for å skanne øynene til dem som ville.

Den store gruppen med taekwondo-utøvere viste seg virkelig fram i full bredde. Med stor presisjon og engasjement viste de fram både tradisjonelle øvelser og showet også med både planke- og steinknusing.

– Hvorfor bør man satse på Taekwondo?
– Idretten er bra både for kropp og hode. Det er god mental trening og en hjelp for å fokusere bedre. Taekwondo hjelper på skoleresultater, og bidrar til å roe ned de som er mest urolige. Der kan de vises til mange gode resultater som viser at de fungerer bedre, forteller Stefanos Papatheocharis, trener i Nesodden IF taekwondo.

Taekwondo utøverne har mange spesialiteter på programmet, som plankeknekking. Foto: Trond Folckersahm