Nordre Nesodden skolekorps i vinden

Av Trond Folckersahm

Korpsmusikerne fra Nordre Nesodden skolekorps (NNS) sikret seg flotte plasseringer i Underholdningskampen for korps som foregikk i lokalene til Oslo Katedralskole sist helg.

I fjor rykket korpset opp fra 2. divisjon til 1. divisjon, og i år sikret de seg en 3. plass i 1. divisjon med 90 poeng, og en 2. plass i underholdningsverdi i konkurransen som har fått navnet Underholdningskampen, der 31 korps fra forskjellige deler av landet deltok.

– Det er tredje gang Underholdningskampen ble arrangert, og vi har vært med alle gangene, forteller korpsets dirigent Morten Apelman, og fortsetter.
– Dette er en konkurranse der underholdningsverdien av opptredenen teller, og lokalene til Katerdralskolen er ypperlige i så måte. Der kan vi kjøre audiovisuelle innslag samtidig med konserten. Noe som gir en ekstra effekt.

Trolltema
Musikerne fra Nesodden stilte i konkurransen med Edvard Griegs «Dovregubbens hall» og musikken fra en japansk animert film med tittelen «Min nabo Totoro».

– Totoro er like stor i Japan som Donald Duck her hjemme. Totoro betyr noe sånt som skogstroll, og Dovregubben er jo vårt hjemlige troll. Den ene litt slem og skummel og den andre snill. Så dette var temaet vi spant vår opptreden rundt, samtidig som vi spilte av film i salen. Det ga en bra effekt og også resultater, forteller Apelman.

110.000 til 30-årsjubileet
Rekrutteringen til NNS er også bra. I dag teller korpset 75 medlemmer fordelt på tre korps. Hovedkorpset er avdelingen musikantene får plass i når de når ungdomsskolenivå, og i tillegg er det to mindre korps for de yngre medlemmene.

– Men vi ønsker oss selvsagt flere medlemmer. Det er bare å kontakte oss. Vi har mye spennende på gang framover. Neste år fyller vi 30 år og har fått et tilskudd fra Norsk Kulturråd på 110.000 kroner. Disse pengene skal vi bruke til et bestillingsverk som Arnt Håkon Ånesen har komponert. Han er professor ved BarratDue, og har i tillegg stor kompetanse på korps, ikke minst fra militærmusikken. Dette verket skal vi framføre blant annet i Distriktsmesterskapet i april og Norgesmesterskapet i slutten av juni. Utover det har vi blitt invitert til Nesodden Jazzklubbs store utendørsfestival som blir arrangert i første halvdel juni neste år, så vi har mange jern i ilden utover 17. mai og de andre arrangementene vi normalt deltar i, forteller en entusiastisk Morten Apelman.

Bilde: NNS i full gang på scenen i Oslo Katedralskole sist helg. Foto: Marius Morstøl Jenssen