Nostalgisk familiedag på Eklund

Av Trond Folckersahm

Jaer ungdomsforening (JUF) feirer ikke mindre enn 125 år i år. Søndag arrangerte de familiedag på Eklund som den første markeringen av flere som skal prege jubileumsåret.

Det lå et anstrøk av nostalgi over Eklund søndag. Fra loft og kjeller hadde arrangementskomiteen hentet fram klenoider fra forgangne tider for å vise at JUF fortsatt holder koken etter 125 år, noe som etter alt å dømme gir dem muligheten til å titulere seg landets eldste ungdomsforening som fortsatt er aktiv.

– Vi har skrudd tiden litt tilbake for å vise at JUF etter hvert har fått en lang historie. JUF og Eklund har jo vært et sentralt samlingspunkt i lokalmiljøet, og det har vært arrangert en lang rekke forskjellige aktiviteter her opp gjennom tidene. Blant annet teatergrupper, kino, bridge og ungdomsklubb i tillegg til arrangementer av litt mer idrettslig karakter. Dette er noe vi ønsker å gjenskape nå i løpet av jubileumsåret, forteller Anja, Krange Akre, leder av foreningen i jubileumsåret.

De som møtte opp søndag kunne glede seg over aktiviteter både innen- og utendørs. Litt ekstra vinterstemning ble det også da himmelen spanderte et lett dryss av snø over arrangementet. Ute var to bålpanner satt opp der pinnebrødene fikk godgjort seg og pølsene freste livlig over glørne. Det var laget en turløype der målet var å ta runden på idealtid, og konkurranselystne kunne more seg med en knivskarp pilkastkonkurranse.

Inne kunne blide kioskdamer friste med kaffe, solbærtoddy, pølser og vafler til nostalgiske priser, og premier ble det til dem som var med på en god gammeldags tombola. De skarpeste kunne stille opp i en quiz med lokalvri, og det var mulig å kaste på stikka med gamle femører.

Et riktig så hyggelig arrangement der folk koste seg, traff naboer og mimret litt over fordums tider. Nå er det bare å vente og se hva som dukker opp senere i jubileumsåret. Det går blant annet rykter om en filmkveld med spesielt innhold litt ut på vårparten.

Bilde: Anneline Harborg med barna Fredrik og Ylva Elise og Malin Gjetanger, koser seg rundt bålpannene med pølser og pinnebrød. Foto: Trond Folckersahm.

Se flere bilder på Nesoddguidens facebook-.side