Ny avlegger i Havstad-sfæren

Av Trond Folckersahm

Halvøyas fremste kunstformidler, Torgeir Havstad, har stadig full fart framover. Nå har han åpnet nytt kunstutsalg i Vinterbro senter.

Fra før driver kunstkoryfeen fra Blylaget Galleri Havstad og Vimpelfabrikken i Drøbak og Ski Ramme-Dekor og Galleri i Ski sentrum. Det siste skuddet på stammen er Havstads nye utsalg av kunst, smykker og brukskunst på Vinterbro senter, som allerede har åpnet dørene.

– Interessen fra publikum har vært veldig positiv etter at vi startet opp her. Bakgrunnen for oppstarten ligger i at vi har mange spennende og gode arbeider i vårt sortiment som vi ønsker at flest mulig skal få anledning til å se. Derfor vil vi være der folk er, og vi treffer jo vår naturlige kundekrets her i senteret. Det er mange mennesker fra både Nesodden og Frogn som kommer hit. Det er jo også en kjensgjerning at det er forholdsvis stille i Drøbak sentrum i vintermånedene. Her kan folk gå under tak. Da blir handleturen litt mer komfortabel, mener Havstad.

I det nye utstillingslokalet er det mange arbeider som tenderer mot Pop art og Street art i store format med et urbant uttrykk. Kunst som bør appellere til alle kjøpergrupper uavhengig av alder. Det er også lagt stor vekt på Fairtrade-arbeider, og selvsagt er farger og humor sentrale tema når Havstad presenterer sitt utvalg.

– Vi har en flott kolleksjon av fargerike smykker fra Tyskland og Italia. Jeg må også få nevne de spennende hageskulpturene som også egner seg innendørs. De er en del av Fairtrade-sortimentet og har sin opprinnelse fra Bali der de er skapt og dekorert. Vi har også utstilt flere spennende malerier fra Liz Ravn, og selvsagt mye annet. Jeg er overbevist om at de som kommer innom vil finne noe som vekker interesse, mener Havstad.

Bilde: Torgeir Havstad holder høy fart og har stadig nye prosjekter på gang. Foto: Trond Folckersahm