Ny ballettsesong i emning

Av Trond Folckersahm

I uke fire starter Nesodden Ballettskole opp en ny sesong med undervisning i en rekke forskjellige dansesjangre. Tema for vårsesongen er eventyret om «Piken med svovelstikkene».

– Vi skal benytte vårsemesteret til å jobbe fram mot vårforestillingen i Skoklefaldsalen. Tema gjennom hele sesongen og for forestillingen er historien om «Piken med svovelstikkene». Dette gjelder alle gruppene, og vi skal benytte tiden til å lære teknikk og legge opp til en progresjon fram mot forstillingen, forteller Mona Svenneby, Nesodden Ballettskoles frontfigur.

Pedagogene i dette semesteret vil være de samme som i fjor, og sjangrene det skal undervises i er de samme.

– Eneste endringen er funk for barn. Det var så populært at vi har sett oss nødt til å dele det opp i to grupper. En fra fem til seks år, og en fra sju til åtte år. Vår målsetning er å sette elevene i sentrum, gi de god oppfølging og sørge for at de føler seg ivaretatt, understreker ballettsjefen.

Vårforestillingen er noe kortere enn juleforestillingen. Men Nesodden Ballettskole vil nok tradisjonen tro levere en glitrende oppsetning med flotte kostymer, utsøkt dans, spennende musikk og alt annet som hører med. En forestilling som tangerer det profesjonelle og som etter manges oppfatning fortjener et enda større publikum enn de får på Nesodden. Kanskje er en turné løsningen på det?

– Mange kjenner jo eventyret om «Piken med svovelstikkene». I forestillingen er første del vakker og trist, mens den andre er vakker og varm. Den viser at alle ikke har det like godt, og at noen drømmer seg til en bedre verden. Den avspeiler håpløsheten til dem som ingenting har. Piken får medfølelse fra de rike barna som forsøker å hjelpe henne, mens de rike foreldrene avfeier dem i forsøket. H.C. Andersens eventyr er jo litt annerledes enn de norske folkeeventyrene, men de menneskelige faktorene er de samme, mener Mona Svenneby.

BILDE: Fra Nesodden Ballettskoles juleforestilling 2017, «Skjønnheten og udyret». Foto: Trond Folckersahm