Ny dansepedagog til Nesodden

Av Trond Folckersahm

Enya, heter hun, selvsagt oppkalt etter artisten med samme navn. I tillegg lyder 23-åringen mellomnavnet Maria og etternavnene Oshaug Weibell. Neste uke starter hun opp som pedagog ved Nesodden ballettskole.

Etter å ha drevet med dans, musikk, sang og drama siden barnsben, har hun nå fått med seg en bachelor fra Musikkteaterhøyskolen i Oslo etter at hun flyttet fra hjembyen Stavanger. Kunnskap hun har til hensikt å øse utover Nesoddens kommende dansestjerner.

– Det har vært mye dans og mange prosjekter på høyskolen. Et undervisningsopplegg jeg har fått mye ut av og har hatt mye glede av sammen med alle de andre elevene. Nå ser jeg fram til å komme i gang på Nesodden. Jeg ble anbefalt denne skolen.

– Og vi ble anbefalt Enya, skyter ballettskoleleder Mona Svenneby inn.

Det er showjazz, moderne og musikal som vil være Enyas hovedfelt når hun starter undervisningen på Nesodden, en oppgave ser fram mot med stor spenning.
Hun har en intensjon om å skape spennende undervisning og å gi elevene en litt utradisjonell vinkling på dansen. Gi det tradisjonelle en vri og tilføre nye elementer som gjør undervisningen ekstra spennende og gøyal. En oppgave hun helt sikkert mestrer. Bakgrunnen fra musikk- og dans er mangfoldig og sammensatt.

– Jeg har vært med i musikaler, sunget i kor og vært med Danseløvene i Stavanger. Har også erfaring fra House of Dance i samme by, forteller hun.

Erfaring fra scenen har hun også. Blant annet fra «Mods-musikalen» som tok for seg Morten Abels musikk fra den gangen han var frontfigur i Stavanger-bandet og «Tore Tang» lå høyt på spillelistene.

– Jeg var også med i en forestilling på Rogaland teater som het «Festen» og en musikalsk revy med tittelen «Stavangeren».

– Målsetningen min når jeg starter opp på Nesodden er å gjøre klassene så spennende og gøyale at elevene ikke har lyst til å gå hjem og glede seg så mye til neste time at de nesten ikke kan vente. Klarer jeg å få elevene opp på et nytt nivå og nå de målene de setter seg samtidig som de får mestringsfølelse vet jeg at jeg har lykkes i jobben, understreker hun.

Bilde: Enya er klar for Nesodden. Foto: Trond Folckersahm