Starter dansesesongen fra mandag

Av Trond Folckersahm

28. august starter Nesodden ballettskole opp med en ny sesong. En kursperiode som kulminerer med den store juleforestillingen som i år er «Skjønnheten og udyret».

Det er det 27. året Nesodden ballettskole er i drift og den 27. juleforestillingen det skal arbeides fram mot i høst. En forestilling som har utviklet seg enormt på alle fronter fra starten og fram til fjorårets oppsetning «Annie».

– Vi kan tilby et bredt utvalg av kurs og en rekke sjangre. Denne sesongen har vi fire pedagoger i tillegg til meg selv. Noen av lærerne er allroundere, mens andre er mer spesialiserte. Men alle er svært dyktige i faget sitt og glimrende pedagoger som vet å hente ut det beste fra elevene, forteller ballettskoleleder Mona Svenneby.

Hovedtyngden av kurs vil foregå i Nesodden samfunnshus, og det er et tett program som omfatter alt fra klassisk ballett og tåspiss til showjazz og hip hop.

– Vi ønsker å gi et så bredt tilbud som mulig så alle kan finne en sjanger de vil trives i. Det er også viktig å ha et tilbud til dem som vil trene så mye de vil, og ønsker å følge med på så mange kurs som mulig, forteller ballettskolelederen.

I forrige sesong hadde ballettskolen kortkurs i funk for barn og magedans. I år vil også disse sjangrene ha fullt kursprogram med Sirin Våge Corbacioglu som instruktør.

– Funk for barn har blitt veldig populært, ikke minst blant gutta. Og vi må heller ikke glemme kursene våre for lindance, eller western, som vi kaller det. Dette er et flott tilbud for ungdom og voksne, mener Svenneby, og legger til:

– Det er forresten veldig fint om de som ønsker å være med melder seg på nå før kursstarten. Men er det noen som dropper innom mens vi er i gang og ønsker å bli med videre er selvsagt også de hjertelig velkommen.

Bilde: Enya og Mona ser fram til en ny sesong og en ny og stor juleforestilling. Foto: Trond Folckersahm