Ny kunstner i Nesoddhuset

Lørdag 8. juli vil nordnorske landskap pryde veggene i Nesoddhuset på Fagerstrand. Arbeidene er utført av Inger Wigdis Edvardsen, og utstillingen henger i hele juli.

– Jeg har alltid vært glad i å tegne, og har eksperimentert mye med farger.Tilknytningen til Nesodden er på grunn av en hytte vi har hatt der siden barndommen, forteller kunstneren, og legger til:

– Egentlig ønsket jeg å gå på Kunst- og Håndverkskolen, men hadde ikke mot til å søke. Det ble lærerskole og spesialpedagogikk i stedet. Jeg har alltid holdt på med kreative aktiviteter, og de siste 17 årene har jeg vært med i en malergruppe ledet av Ragnhild Idland Sæle, forteller hun.

Edvardsen har bodd store deler av livet i Nord-Norge, og er opptatt av/glad i /fascinert av hav og himmel, fjell og steiner og gamle, forlatte hus nordpå.

Teknikken hun benytter seg av er å ta foto av motivene, og så bruke fotografiet som utgangspunkt for det videre arbeidet. Hun starter med akryl, og i noen tilfeller sand, «paste» og småstein, men avslutter alltid med olje.

Illustrasjon: Inger Wigdis Edvardsen