Ny kunstner i Nesoddhuset

Annema Løbben er Månedens Kunstner på NesoddHuset med utstillingsåpning lørdag 7. juli kl. 12.

Hun er smed, men sier at hun faktisk oppdaget jernet seint – først rett før millenniumskiftet etter en broket
yrkeskarriere.

Hun startet friskt ut som journalist i PD og Fremtiden men reiste så til København og var med å starte en Q-kafe der. Da hun vendte tilbake til Oslo ble det jobb i Innvandreretaten i Oslo og seinere Rusmiddeletaten.

Etter en lang sykdomsperiode med påfølgende uføretrygd fikk hun mast seg til å bytte til attføring, og etter år med prat, planer, seminarer og teorier bestemte hun seg for å lære seg et håndverk. Som barn hadde hun vært vilt fascinert når gårdskaren Daniel fyrte opp i smia på gården for å reparere noe. Så hun begynte å hospitere i smia på Bogstad hvor hun senere fikk læreplass. Hun hadde sin første utstilling med egne arbeider med «Nedtur» i 2009.

I en periode jobbet hun så i andres smier som nok var fine, men fellesnevneren for dem var at hun var 30-40 cm. for kort til alt – ambolter, arbeidsbord og maskiner, og det ble mer og mer uholdbart for henne å «jobbe oppunder øra». I dag har hun imidlertid egen, tilpasset smie i Degernes i Indre Østfold der hun smir elegante og vakre figurer og spennende skulpturer!
En annerledes og severdig utstilling som vi stå ut juli.

Illustrasjon: Annema Løbben