Ny leder av Nesoddparken ansatt

Av Trond Folckersahm

1. januar tiltrer Marianne Gathe (44), stillingen som leder av Nesoddparken kulturnæringssenter. I første omgang er hun ansatt i en 50 prosent stilling.

Etter en omfattende prosess der mer enn 30 søkere hadde meldt sin interesse, ble det i denne uken offentliggjort at det er Marianne Gathe, som i dag er bosatt på Nordstrand på Nesodden, som har trukket det lengste strået.

Gathe har en lang og bred bakgrunn fra kunstmiljøet. Hun er utdannet kunsthistoriker fra Universitetet i Bergen, og har blant annet grunnlagt og vært en svært anerkjent og aktiv pådriver av Galleri Gathe i Bergen. Hun har også hatt stillingen som kurator for Oseana, Grieg-familiens store kunstsamling i Bergen, før hun satte kursen østover.

– Selv om jeg har tilbrakt mange år på Vestlandet, er jeg opprinnelig fra Østfold. Da jeg bestemte meg for å flytte østover igjen, falt valget på Nesodden. Blant annet på grunn av nærhet til sjø og natur, og at jeg også har gode venner her i kommunen, forteller hun til Nesoddguiden.

Nå bor hun altså på Nordstrand med postadresse Fjellstrand sammen med .familien som omfatter både barnehage- og skolebarn, og ser fram til å komme i gang med jobben i Nesoddparken. Hun har foreløpig ingen fastlagt programerklæring for den nye stillingen, men vil benytte den første tiden til å sette seg inn i drift og kultur i Nesoddparken.

– Det er mye å sette seg inn i. Jeg har jo fått en orientering fra styret om noen av tiltakene som skal prioriteres. Bygningsmassen trenger oppgradering. Det samme gjør området rundt. Leietakerne trenger selvsagt oppfølging. Uten de 50 kunstnerne som holder til her, er jo Nesoddparken ingenting. Økonomi, trivsel og vedlikehold er punkter som vil stå på toppen av prioriteringslisten, lover hun.

Den nye lederen ønsker også at Nesoddparken skal være en premissleverandør for kunstnermiljøet på Nesodden, og hun har også ambisjoner om å få en permanent skulpturpark på området når prosjektet med «Wildlife skulpturpark» avsluttes om to og et halvt år.

– Jeg er veldig glad og fornøyd med å ha fått denne muligheten, og vil gjøre mitt ytterste for at Nesoddparken skal bli et trivelig senter både for leietakerne og alle som besøker oss, understreker Marianne Gathe.

Bilde: Marianne Gathe er ansatt som ny leder av Nesoddparken, og tiltrer 1. januar 2018. Foto: Midtsiden.no