Ny «OZ» i frisk westerninnpakning

Av Trond Folckersahm

Nesodden Teaterfabrikk har virkelig latt kreativiteten blomstre. Til helgen leverer de en feiende, flott og ny utgave av «Trollmannen fra OZ» i Skoklefaldsalen på Steinerskolen.

Det er både trukket fra og lagt til i Teaterfabrikkens nye versjon av historien fra OZ, som faktisk har 80-års jubileum i år. Figurene er de samme som vi kjenner fra tidligere, men i Teaterfabrikkens familieforestilling er handlingen lagt til et westernmiljø i Kansas.

– Musikken er også nyskrevet av Torgeir Kristiansen, og er veldig fengene. Så alle bør ta en lytt på den i forkant. Musikken ligger ute på Spotify, I-Tunes, Tidal og andre streaming-kanaler, forteller teatersjef Margrete Bratberg, som også har regien sammen med Karoline Meyer.

Teaterfabrikken lover en ellevill og humoristisk forestilling for dem som finner veien til Steinerskolen i helga.

– Vi har lagt oss ekstra i selen og har lagt lista høyere enn noen gang før. Både de yngste og eldste elevene våre stiller på scenen. De er ikke mindre enn 90 i tallet. Både kostymer og scenografi er ekstra påkostet, og det tekniske er på et veldig bra nivå.

Billetter kan selvsagt kjøpes på nett, og vi har allerede fått mange forhåndsbestillinger. Men vil også selge billetter i døra, informerer teatersjefen.

«OZ», Skoklefaldsalen på Steinerskolen lørdag 4. og søndag 5. mai klokken 14 og 17.
Bildet er fra prøvene på forestillingen. Foto: Trond Folckersahm