Ny sesong i Nesodden jazzklubb

Av Trond Folckersahm

Ikke mindre enn 13 konserter spredt over et bredt register er hva Nesodden jazzklubb har å by på denne høsten. Den første går av stabelen på Hellviktangen fredag 2. september.

– Vi er alltid spent i forkant av sesongstart, og ikke minst forventningsfulle når det gjelder publikumsoppslutningen, sier jazzklubbleder Andreas Haddeland, som grugleder seg til det hele er i gang.

Men det er vel verdt å merke seg at økonomisk er tilbudet til Nesodden jazzklubb et lavterskeltilbud dersom man kjøper sesongkort. For 740 kroner får man adgang til 13 konserter med topp kvalifiserte utøvere. Det betyr 57 kroner per konsert. En ren gavepakke.

– Til sammenligning koster enkeltbilletter 270 kroner. Det betyr at et sesongkort utgjør samme pris som drøyt to enkeltbilletter. Da får man nesten elleve konserter som ren bonus, mener Haddeland.

I år er det sjette året jazzklubben er i drift, og i løpet av sin eksistens har de arrangert 100 konserter. Et anselig antall for en liten jazzklubb.

– Vi har hatt utøvere på besøk som representerer hele spekteret av jazzsjangre. Vårt ønske er å gi publikum på halvøya et bredt tilbud. Større klubber kan drive mer sjangerspesifikt, men vi satser på bredde. Jeg vil gå så langt som å si at dersom vi hadde tatt de musikerne vi får besøk av i løpet av høsten og samlet dem i én festival, så hadde programmet på ingen måte stått tilbake foren hvilken som helst annen festival, påpeker lederen.

Mange av utøverne som har vært på besøk på Nesodden, har vært ferske prosjekter som i ettertid har vist seg å vokse seg store og som har blitt trekkplaster både internasjonalt og på store festivaler.

– Selv om mange har satset på de kjente, trygge navnene, er det også mange publikummere som har fått musikalske opplevelser de ikke visste de ville ha. Ukjente utøvere og smale sjangre som viser seg å gi noe helt spesielt til dem som møter opp. Det vil vi også tilby i høst. Vi har satt sammen et program som er både spennende og interessant, og som jeg tror vil gi publikum mange hyggelige opplevelser utover høsten, mener Haddeland.

Foto: Andreas Haddeland, pressefoto