Ny sesong med onsdagsrenn

Av Trond Folckersahm

10. januar går startskuddet for det tradisjonsrike onsdagsrennet i regi av skigruppen i Nesodden IF. I år har det fått tittelen OBOS onsdagsrenn, og skal gå av stabelen åtte onsdager framover hvis føret holder.

Nå er det bare å finne fram skiutstyr og smøring å begi seg til Berger Idrettspark for å delta i onsdagsrennet, som er åpent for alle som ønsker å lange ut i velpreparerte løyper.

Barnekarusellen er beregnet for aldersgruppen fra ett til sju år, som skal gjennom en løype på 500 meter. Mens Karusellrennene er for aldergruppene fra åtte år og oppover, og er oppdelt i fire aldersgrupper 8-10 år, 11-12 år, 13-14 år og 15 år og oppover. Disse gruppene skal gå i løyper på henholdsvis 1,5, 2, 3,5 og 3,5 + 2 kilometer med klassisk- og fristil på programmet annenhver onsdag.

Barnekarusellen starter kl. 18.20, mens de ordinære karusellrennene har start kl. 19.10.

Påmelding til rennene skjer fra torsdag uken før renndagen og fram til kl. 18 dagen før rennet. Det er også mulighet for etteranmelding helt fram til kl. 18.15 på renndagen, men da dobles startkontingenten. Påmeldingen kan gjøres på internett www.nesoddenski.no under menyvalg «Onsdagsrenn – påmelding 2018».

Karusellrennet 7. februar vil også gjelde som klubbmesterskap for aldersgruppene født 2007 og eldre. Denne dagen vil det bli gått to runder, én i klassisk stil og én i fristil.

For dem som deltar i minst fire av onsdagsrennene, vil Nesodden IF Ski arrangere premiefest. Datoen er i første omgang satt til 21. mars, men endelig tid og sted vil bli annonsert på Idrettsforeningens hjemmesider på et senere tidspunkt.

Arkivfoto: Trond Folckersahm