Nytt konsept på Hellviktangen

Av Trond Folckersahm

Utover i mørketiden kan Hellviktangen kunstkafé by på et nytt konsept med åpen kafé og mulighet til å hygge seg i kafeens lune lokaler med god mat, kunst og underholdning både torsdag, fredag og søndag.

Kafeen vil være åpen 12-18 disse tre dagene, men fredagene er spesielle. Da vil det også være åpent fra 18-24 med temakvelder der menyen og underholdningen er tilpasset kveldens tema.

I kveld er temaet «Fransk aften». Hellviktangen byr på en treretters fransk meny akkompagnert av Edith Piafs udødelige sangskatt framført av Karin Destainville Dammen.

Karin har i flere år turnert med Edith Piaf sine kraftfulle sanger. Hun har turnert med den kulturelle spaserstokken i mange byer. På Hellvik er hun mer kjent for Mizou, balkan og egne franske sanger. I samarbeid med Kunstkafeen har hun laget en helt spesiell aften med mulighet for å spise deilige franske retter og lytte til Karin synge Edith Piaf på flytende fransk. Karin forteller litt om hver sang før hun spiller og forteller små gullkorn fra Edith Piaf sitt liv.

Konserten er i tre seksjoner; med fransk mat som intro til hver seksjon. Bord må bestilles i forkant av arrangementet som starter kl. 19.00. Inngangsbilletten dekker konsert, aperitif og en 3-retters meny. Det går også an å bare betale for konserten for dem som ønsker det.

Lørdag byr etablissementet på konsert med Palace of Pleasure.
Palace of Pleasure er snart aktuelle med ny musikk. På nyåret kommer «Envy Yourself» en digital EP, med remikser av blant andre Center of the Universe. Det koster flesk å trykke vinyl, så inntektene fra denne konserten går til å stable et vakkert, fysisk produkt på beina.
Te en tur og hør ny versjon av «Envy Yourself», samt nye og gamle låter fra katalogen.

DJs fra Palace of Pleasure byr på førpremiere på remikser, i tillegg til kvalitetsmusikk for hode og føtter. De første 20 betalende i døra får en valgfri vinyl eller CD fra PoPs backkatalog, men om du forhåndskjøper billett vil du selvfølgelig også bli. Om orkesteret: Palace of Pleasure har utforsket kriker og kroker av elektronisk musikk siden 90-tallet, har turnert i inn- og utland, og blitt tildelt Spellemannsprisen ved to anledninger. Bandet har gitt ut seks album, den nyeste utgivelsen er «Keep Your Guitar in a Dark Place», en EP fra 2014.
Bandet består av: Stian Torstenson (gitar og keyboards); Sigmund Holtskog (vokal, keyboards, gitar); Justin Newall (bass) og Jørund Skaug (keyboards).

Kunst på veggene
Utover musikken kan besøkende til Hellviktangen også få med seg Mette Schaus Kulturisten-utstilling.
I sine bilder arbeider Mette Schau frem en dialog mellom opplevd natur og en urealistisk verden. Disse er ikke i direkte kontakt, men kommuniserer og skaper en ny og annen virkelighet. Det er som tilstanden mellom våken og drøm hvor grensene viskes ut mellom det rasjonelle og emosjonelle.

I 2. etasje viser medlemmene av Nesodden Akt Klubb sin utstilling med tegninger utført av klubbens medlemmer.

Torsdag, fredag og søndag kafe 12.00-18.00
Fredag kveldsåpent fra 12.00-24.00
Pressefoto: Palace of Pleasure