Nytt tilrettelagt tilbud på Skoklefallåsen

Mandagsklubben er navnet på det nye, tilrettelagte tilbudet i regi av Miljøtjenesten i Nesodden kommune som starter opp på Skoklefallåsen opplærings- og aktivitetssenter neste uke.

– Her har vi plass til alle over 16 år som trenger litt hjelp til tilrettelegging av aktiviteter, forteller Sidsel Hedemann Amdam, som er tilknyttet Miljøtjenesten i Nesodden kommune.

Hun viser vei inn i de flotte, store lokalene på Skoklefallåsen OAS, som skal være arena for Mandagsklubben.

– Det er god plass og stor fleksibilitet her. Er det mange som kommer, kan vi ta i bruk hele lokalet. Er det mindre oppmøte, kan vi stenge av deler av lokalet og på den måten få en optimal løsning, informerer hun.

Mandagsklubben har i forkant av starten knyttet kontakt med to elever ved linjen for helsearbeiderfag ved Nesodden videregående skole som skal være aktivitetsledere. Sammen med Skoklefallåsen OAS og Støttekontakttjenesten skal de ha ansvaret for det som skjer på klubbkveldene.

– Disse elevene skal ut i praksis fra uke 40, og skal hjelpe oss et halvt års tid med å tilrettelegge aktiviteter, mens vi andre skal ta oss av det administrative. De mest velfungerende av brukerne vil også kunne bidra med ulike arbeidsoppgaver på mandagskveldene, forteller Amdam.

Tanken bak iverksettelsen av Mandagsklubben er å få aktivisert dem med særskilte behov i størst mulig grad. Mange blir ofte sittende i hjemme uten å få tilstrekkelig stimulans. Samtidig er det mange som bor hjemme hos foreldrene, og som ikke har særlig kontakt med støttefunksjonene i dag, men som på sikt kanskje vil få økt behov for nettopp dette.

– Vi kan så langt tilby både svømming, kulturkafé, bingo og disco. Nå kommer Mandagsklubben som et nytt tilbud, og vi har allerede spikret flere spennende prosjekter. Det blir blant annet halloween-fest, spa- og sminkekveld, utendørs grilling på bålplassen med pølser og spøkelseshistorier og kinokvelder. Nå, førstkommende mandag, som er første offisielle klubbkveld, vil vi invitere dem som møter til å legge fram sine ønsker for at tilbudet skal bli mest mulig relevant. Det blir selvsagt også aktiviteter denne kvelden, Vi har kjøpt inn farger og tegneblokker, perler og mere til. Saft og kaffe blir det også. Det er bare å komme. Alle er hjertelig velkommen, og vi har plass til alle. Det er en beskjeden pris på inngangsbillett for brukerne, mens ledsagere går gratis, informerer Amdam.

Bilde: Sidsel Hedemann Amdam gleder seg til Mandagsklubben, det nye tilrettelagte tilbudet i Skoklefallåsen OAS, kommer i gang for fullt. Foto: Trond Folckersahm

Oppstart mandag 10. oktober 17.30-19.30. Inngang kr. 20, ledsagere gratis.