Nytt utsiktspunkt i emning på Varden

Nesodden kommune er i ferd med å etablere nytt utsiktspunkt på Varden der folk kan glede seg over den flotte utsikten og gjerne kose seg med nistepakke og termos.

Nå om dagen går arbeidet for fullt med å rydde opp skråningen en bit sør for det gamle utsiktspunktet på vestsiden av riksvei 157. Traktor og mannskaper er i ferd med å fjerne busker og kratt, planere og sette ut benker og bord.

– Vi regner med å være mer eller mindre ferdige om en ukes tid, forteller driftsleder i Nesodden kommune, Bjørn Askautrud.

Bakgrunnen for tiltaket bunner i mange nesoddinger har ønsket seg et bedre utsiktspunkt med flere fasiliteter. Det får de nå.

– Så langt har vi plassert ut tre bord, og vi skal få på plass tre-fire bord til. Dessuten blir det en oppslagstavle og et rekkverk på stedet, og vi kommer til å legge en vei ned til utsiktspunktet så det blir tilgjengelig for folk i rullestol og andre bevegelseshemmede, forteller Askautrud.

Han har også flere planer for at området skal framstå som et komplett utsiktspunkt.

– Jeg har sendt en henvendelse til Nina Sandberg om hun ikke kan tigge litt penger fra en av de humanitære organisasjonene så vi kan sette ut en kikkert på stedet. Det hadde absolutt vært på sin plass, mener Askautrud.

– Hva med parkering?

– Biler kan parkeres på det gamle utsiktspunktet som ligger i flukt med riksveien. Der er det plass til noen biler, informerer driftssjefen.

Varden blir trolig ikke det eneste stedet på Nesodden der det etableres utsiktspunkt. Askautrud har flere ideer i støpeskjeen.

– Vi ønsker noe tilsvarende et sted mellom Svestadbakken og Tjernsbråten, og dessuten på Sefjell der man får et vidt utsyn over landskapet. Men det får komme etter hvert.

Foto: Trond Folckersahm