Nyttårspremiere på Onsdagsrennet

Av Trond Folckersahm

I morgen er det duket for årets første utgave av OBOS Onsdagsrenn i regi av Nesodden IF Ski i Berger Idrettspark. Forberedelsene har allerede pågått i lang tid.

Siste døgns snøfall på allerede velpreparerte løyper vil trolig sette en ekstra spiss på morgendagens onsdagsrenn. Tradisjonelt sett pleier hundrevis av skiglade nesoddinger å finne veien til Berger for å delta i dette, etter hvert, mangeårige arrangementet. Det er ingen grunn til å tro at det blir noe unntak i år. De som stiller vil møte et vel forberedt og strømlinjeformet arrangement, men det ligger mye arbeid bak i forkant for å få alt til å gli smertefritt. Is i rubben er ikke noe alternativ for løypemannskapene og de andre frivillige.

– Både foreldre, Nesodden, kommune og andre frivillige har gjort en stor innsats for at vi skal kunne arrangere Onsdagsrennet. Hver onsdag kommer blant annet 30 nåværende og tidligere skiforeldre som stiller som funksjonærer. De gjør en formidabel innsats med å stelle i stand løypene. Dette er et arbeid som ikke bare kommer skigruppa til glede og nytte, men alle som benytter seg av løypenett på Nesodden, hverdag som helg, påpeker Kirsti Anker-Nilssen fra Nesodden IF Ski.

Som vanlig vil deltakerne under sju år, gå en runde på 500 meter, mens de over sju år er delt opp i klasser som går i løyper som varierer fra 1,5 til 5,5 kilometer. Det er lagt opp til åtte renn der det siste går av stabelen 6. mars, og det veksles annenhver gang mellom klassisk og fristil. De sju beste rennene vil telle i oppsummeringen, og det vil bli arrangert avslutningsfest for alle som har deltatt i minst tre renn.

– Vi håper så mange som mulig vil stille opp til dette stemningsfulle arrangementet, og lover at vi skal gjøre alt for at det blir en opplevelse for alle uansett alder og ferdigheter, avslutter Anker-Nilssen.

Arkivfoto Trond Folckersahm