O’ jul med din glede og barnlige lyst

Av Trond Folckersahm

Lørdag kan du bare å la julestemningen sige inn og starte juleforberedelsene for fullt når Tangen Senter og Nesodden kommune arrangere julemarked og julegrantenning rundt senteret og Tangenten.

Julegrana, som i år er hentet på Fjordvangen, vil stå pyntet og klar til å lyse opp og skinne over alle som finner veien til Tangen når den tennes kl. 17 lørdag. Miljøgaten vil selvsagt være pyntet med girlander og overflødighetshorn for å danne rammen rundt oppstarten av førjulstiden.

Men, før grana tennes, vil det allerede ha vært full aktivitet på Torget og rundt Tangenten i mange timer.

Så tidlig som klokken 11 slår 56 salgsboder fylt med det utroligste av ting og tang, pynt, matvarer, gaver og leker opp dørene. Et gyllen mulighet til å sikre seg både noe å ha på bordet og noe å legge under juletreet. Selvsagt vil også forretningene inne i senteret være julepyntet og klare til å ta imot førjulsklare kunder med gode tilbud og aktiviteter av mange slag.

Det blir utdeling av godsaker, gløgg, pepperkaker og selvsagt mange hyggelige, kulturelle innslag med blant andre korene fra Kulturskolen og 1. klasse på Nesoddtangen skole, som seg hør og bør på en juleåpning. Nesodden teaterfabrikk vil være på plass med smakebiter, og det blir småtassfilm for dem som vil ha med seg det.

Selvsagt kommer julenissen på besøk med nisseposer som deles ut fra 15.30. Brannvesenet kommer med brannbil, og klokken 17 tennes julegrana.

Foto: Trond Folckersahm