Økonomisk støtte til «Kantorissimo»

Takket være økonomisk bistand, kan kantor Ingeborg Christophersens konsertserie «Kantorissimo» i Nesodden kirke tilby spennende musikkopplevelser framover.

«Det er med stor fryd jeg kan fortelle at både Norsk Kulturråd og Opplysningsvesenets fond har innvilget støtte til «Kantorissimos» konsertsesong 2018. Dermed blir det mye å glede seg til videre dette året, med blant annet Bundefjorden Barokkselskap og musikk fra Napoli, Terje Nordby og Venezianerne med karneval, «Sanger på vei» med Vaughan-Williams og Dan Anderssons viser. Kelda’s Christmas med barokk og skotsk folkemusikk og mye mer», informerer Chrsitophersen.

Først ut, i Nesodden kirke torsdag 12. april kl. 19.30, er det britiske programmet «I will give my love an apple», med sanger og instrumentalverker av Dowland og Britten – to britiske komponister født med 450 års mellomrom, samt Berkeleys vakre Songs of the half-light. Musikerne denne kvelden er den glitrende britiske tenoren Ben Thapa, gitaristvirtuosen Petter Richter og undertegnede på blokkfløyte. Dette blir en helt spesiell konsert som jeg unner alle å oppleve, med musikere av høyt internasjonalt kaliber. Konsertbilletten koster kun 150 kr, og alle under 18 år har fri entré på våre konserter.

Men først er det påske, og hvis du er hjemme i ferien, kan du få med deg mye flott musikk i gudstjenestene i middelalderkirken mens du venter på neste «Kantorissimo»-konsert:

På langfredagsmessen fredag 30. mars kl. 15 i Nesodden kirke får vi høre fiolinisten Magnhild Skomedal Torvanger i samspill med organist Berit Billingsø. De fremfører blant annet musikk av Pärt, Händel og Bach.

På påskenattsmessen i Nesodden kirke lørdag 31. mars kl. 23.30 medvirker Jonas Høyrup på klassisk gitar og Ingeborg Christophersen på orgel og blokkfløyter, med blant annet musikk av Dowland og norske folketoner.

På 1. påskedag i Nesodden kirke søndag 1. april kl. 11 blir det festgudstjeneste med Kelda Quartet i trioformat. Felespilleren Sarah-Jane Summers, gitaristen Juhani Silvola og blokkfløytist Ingeborg Christophersen spiller en fengende kombinasjon av skotsk folkemusikk og barokk.

BILDE: Kelda Quartet er en av gruppene som skal spille under «Kantorissimo», men som trio uten cellist Gunnar Hauge, nummer to fra venstre, denne gangen. Foto: Sarah-Jane Summers.com