Ønskejuletreet fikk hjertepynt

Av Trond Folckersahm

Torsdag kveld fikk humanitet og hjerterom fritt spillerom og god mulighet til å utfolde seg i full bredde på Tangen Senter.

Nissefaktoren var høy, da en håndfull ildsjeler samlet seg på Tangen Senter for å skape Ressurskafeens Ønskejuletre, mens pepperkaker og nisseposer til barna ble delt ut med rund hånd.

– Her kan barna komme å skrive og tegne sine drømmer og ønsker for framtiden på de hjertene vi har laget. Disse kommer vi til å laminere og henge på Ressurskafeens Ønskejuletre, forteller initiativtager Trine H. Brandeggen.

Til daglig er hun kunstner, og arrangerer blant annet tegnekurs for barn. Men hun har også et stort hjerte for humanitært arbeid. Ikke minst den innsatsen Ressurskafeen på Nesodden står for.

– Ressurskafeen er en viktig faktor i lokalsamfunnet, som gjør veldig mye godt for mange mennesker som har behov for litt ekstra hjelp og støtte. En fantastisk innsats som fortjener oppmerksomhet, mener hun.

Arrangørene hadde også fått med seg Julie Nybakken Hansen fra Ressurskafeen, som holdt et innlegg om kafeens arbeid og om fattigdom generelt.

– Det er faktisk 800 familier på Nesodden som lever under fattigdomsgrensen, fortalte hun.

Ungdommen var representert ved 12-åringene Selima Bendaoud og Maria Wagle som holdt en flott appell om fattigdom, mens elever fra Alværn ungdomsskole, med «Innsats for andre» som valgfag, delte ut flyveblader til de forbipasserende.

Bilde: Selima Bendaoud, Trine H. Brandeggen, Rønnaug Fritjofsdatter Roald, Mathea Nybakken, Julie Nybakken Hansen og Maria Wagle hadde tatt turen til Tange Senter torsdag kveld for å lage blest rundt Ressurskafeens virksomhet. Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken under, kan du se flere bilder fra arrangementet.

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2266553046944710/2266552490278099/?type=3&theater