Opplev Nesodden på langs

Søndag 14. oktober er det nok en gang klart for en trofast traver for løpeglade nesoddinger. «Nesodden på langs».

I år, som tidligere år, er det lagt opp til tre løyper. Hardhausen, som starter på Fagerstrand er 13,4 kilometer lang, og er en løype for dem som vil sette seg selv på prøve. Styrkeprøven er på 6 kilometer og starter ved Fjell, mens Bånn Pine er på 2 kilometer, og starter ved To gård. Alle løpene starter samtidig, og startskuddet går klokken 12.

Friidrettsgruppen i Nesodden IF har lagt ut følgende informasjon om løpet:
Terrengløpet Nesodden på langs 2018 søndag 14. oktober 2018
Velkommen til Nesodden på langs – et kupert skogsløp på langs av nesten hele Nesoddlandet; fra Fagerstrand i sør til Berger stadion i nord. Underlaget er skogstier stort sett hele traseen.
Både Hardhausen, Styrkeprøven og Bånn pine er en del av Nesodden på langs, men har forskjellig lengde, slik at alle skal kunne delta. Samtlige distanser starter kl. 12.
• Hardhausen er 13,4 km og starter på Fagerstrand.
• Styrkeprøven er 6 km og starter ved Fjell (Gaupefjell), Midtveien.
• Bånn pine er 3 km og starter ved To gård.
Alle distansene har målgang inne på Berger stadion.

Påmelding
Vi gleder oss til å se DEG i løypene! Påmeldingen er nå åpen: https://signup.eqtiming.no/?Event=NPL-2018&lang=english
Dere finner arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/147299179281970/
Deltakeravgiften er uforandret fra i fjor, men etter 14. september øker deltakeravgiften med kr. 50.
Bånn pine (fra To gård): kr. 200
Styrkeprøven (fra Fjell): kr. 250
Hardhausen (fra Fagerstrand): kr. 300
Hardhausen (fra Fagerstrand) uten tidtaking: kr. 300

Familierabatt: Ta med familien (inntil fem personer) og løp Styrkeprøven eller Bånn pine for kr. 600 totalt. Etter 14. september øker denne prisen med kr. 100.
Også i år tilbyr vi også familiepåmelding på tvers av alle løypene – fem familiemedlemmer i valgfrie løyper til en samlet pris på kr. 600. Velg Familie Mix når dere melder dere på.
Lisens: Utøvere født i 2005 eller tidligere, må ha lisens for å delta. Dersom dere ikke har helårslisens fra Norges friidrettsforbund, er det krav om at den enkelte løser engangslisens i forbindelse med påmeldingen. For Bånn pine og Styrkeprøven koster engangslisensen kr. 30, mens for Hardhausen koster den kr. 40.
Les mer om lisens på www.friidrett.no.

Busstransport fra Berger stadion til Fjell og Myklerudbanen på Fagerstrand før start: Som vanlig setter vi opp busstransport til startstedene på Fjell og Myklerudbanen. Bussen er gratis, men det er viktig at dere bestiller plass på bussen når dere melder dere på. Bussen går fra Berger stadion kl. 11 på løpsdagen.
Bagasjetransport fra startsted og tilbake til Berger stadion: Vi sørger for at sekk med oppvarmingstøy og lignende blir med tilbake til Berger stadion fra startstedet.

Løypebeskrivelser
Nesodden på langs, Hardhausen, 13,4 km.
Den lange løypa starter på Myklerudbanen og følger stien forbi Tjernsbråtan og videre mot Fjellkrysset. Ved Fjellkrysset er det drikkestasjon. Deretter løper man et lite stykke (100 m) langs Midtveien før man krysser Kirkeveien, og tar fatt på løypas tyngste parti opp til Nesoddens høyeste punkt; Gaupefjell. Herfra følger man samme trasé som den korte løypa som starter med et ganske lett parti ned mot Blekslitjern. Fra Bleksli får man et ganske tungt parti med stigninger opp mot To gård, før man kan ta fatt på den siste nedfarten mot Berger stadion.
De som skal løpe Hardhausen med tidtaking må melde seg på en av de aldersbestemte klassene nedenfor.

Klasser i Hardhausen (felles for ski, sykkel og løp)
G/J 13-14
G/J 15-16
M/K 17-20
M/K 21-40
M/K 41-50
M/K 51/60
M/K over 60

Nesodden på langs, Styrkeprøven, 6 km. Start ved Fjell (Gaupefjell), Midtveien.
Ingen klasseinndeling.
Nesodden på langs, Bånn pine, 3 km. Start ved To Gård.
Ingen klasseinndeling.
Strava
Bruker du Strava? Du finner løypeprofil m.m. her: https://www.strava.com/segments/16238812?filter=overall

Startnummer
Lørdag 13. oktober: Utdeling av startnummer på Tangen nærsenter, ved Energihuset Sport og Fritid, mellom klokka 11 og klokka 13. Vi håper flest mulig henter startnummer på lørdag.
Søndag 14. oktober: For de som ikke kan hente startnummer lørdag, deler vi også ut startnummer på Berger stadion på selve løpsdagen. Utdelingen foregår mellom klokka 10 og klokka 11. Uavhentede startnummer tas med til startstedet, men vi ber om at flest mulig henter startnummer enten lørdag eller senest klokka 11 på Berger stadion søndag.
Det går fint å hente startnummer til flere enn seg selv.
Har du ikke meldt deg på, men har lyst til å være med å løpe? Det er ikke for sent!
Vi gleder oss til å se mange ivrige løpere ute i løypene! Påmeldingen er åpen frem til kl. 11 søndag. De som melder seg på søndag, må hente startnummer på Berger stadion innen klokka 11.
Spørsmål?
Ta gjerne kontakt med Nesodden IF Friidrett på friidrett@nesoddenif.no.

Bilde: Brødrene Marius og Arnfinn Pedersen passerer suppestasjonen i fin stil, men har på ingen måte tid til å stoppe for å fylle på ny energi. Arkivfoto: Trond Folckersahm