Opplev performance-kunst på Steilene

Søndag 17. juli kan du få en kunstopplevelse utenom det vanlige på Steilene. Da vil åtte ulike performance-kunstnere presentere sine prosjekter basert på øygruppens historie og utvikling.

Det er Performance Art Oslo (PAO), som står bak arrangementet som har fått tittelen ”Oliy Tales”. En tittel som henspeiler på Steilenes industrielle fortid. Fra 1880-tallet og fram til 1960-tallet var Steilene kjent for sin olje- og petroleumsindustri. En fortid som det fortsatt finnes mange spor etter.

Det er dette som er utgangspunktet for begivenheten som går av stabelen fra kl. 15 denne søndagen, der åtte forskjellige kunstnere har gjort Steilene til en scene for performance- og landskapskunst med et bredt spekter av uttrykk.

Denne kunstopplevelsen har også et globalt og økologisk bakteppe som tar tak i det faktum at et miljø kan regenereres. Noe som absolutt gjelder for Steilene, som fra å ha vært et industriområde nå er et populært utfartssted med mulighet for rike naturopplevelser og reservat for hekkende fugler.

PAO er et kunstnerdrevet initiativ som ble etablert i 2012, og som har til hensikt å være et nettverk for performance-kunstnere. De arrangerer seminarer, workshops, festivaler og driver internasjonal utveksling.

Til arrangementet på Steilene vil følgende kunstnere bidra med sine arbeider: Ellakajsa Nordström, Fernanda Branco and Liv Kristin Holmberg, Janne Jong, Joana Gelazyte, Katarina Skår Henriksen, Kirsty Kross, Nystrøm and Jacobsen og Studio Toad.

Nesodden kommunes Steilene-ferge ”Undine” vil stå for transporten, og PAO vil bidra med flaskevann og snacks.

Foto: PAO