Opplev topp jazz i grønn idyll

Etter 15 sesongers vellykket drift tar Nesodden Jazzklubb nå det store steget og arrangerer den første Nesodden Jazzfestival i grønne omgivelser på Nesoddtangen gård.

– Dette skjer lørdag 9. og søndag 10. juni på Nesodden gård, På programmet har vi et knippe av landets sterkeste jazznavn: Ensemble Denada med Torun Eriksen og Erlend Skomsvoll, og videre Eivind Aarset, Ellen Andrea Wang og John Pål Inderberg med sine respektive band. Med på festen blir også det unge AOJO – Akershus og Oslo Ungdomsjazzorkester – og lovende talenter fra Follopiloten, Norges musikkhøgskole og de seks Follo-kommunenes felles kompetansehevingsprosjekt, forteller leder av Nesodden Jazzklubb, Andreas Haddeland.

Alle disse blir å høre på utescenen lørdag, mens søndagsprogrammet er viet familier og barn, med Nesodden Teaterfabrikk og Mikkel og Reverockerne i aksjon.

Konsertsamarbeidet mellom sangeren Torun Eriksen og Ensemble Denada hadde en suksessfull premiere på Kongsberg Jazzfestival i fjor sommer. For dette bestilte prosjektet har arrangøren Erlend Skomsvoll arrangert et knippe låter fra Eriksen strålende album «Grand White Silk» for eliteorkesteret Ensemble Denada.

Saksofonist John Pål Inderberg er en av bautaene i norsk jazz, både som utøver og banebrytende pedagog ved Jazzlinja på NTNU i Trondheim. I sin egen trio med bassist Trygve Waldemar Fiske og trommeslager Håkon Mjåset Johansen serverer barytonsaksofonisten både folkelig tradisjonsmusikk fra sitt hjemlige Trøndelag og gylne jazzperler fra størrelser som Lars Gullin og Lee Konitz.

Bassisten Ellen Andrea Wang har i løpet av de siste årene inntatt en sentral plass i norsk toppjazz og sjangerkryssede musikk med band som Pixel, Gurls, franske Manu Katchés gruppe og sine egne band. Til Nesodden kommer hun med sin faste trio, pianist Andreas Ulvo og trommeslager Erland Dahlen, og sistnevnte skal også i aksjon sammen med kollega Wetle Holte og bassist Audun Erlien i supergitarist Eivind Aarsets gruppe. Denne eminente kvartetten avslutter den første festivaldagen lørdag kveld, og da vil et forhåpentligvis stort publikum også ha fått med seg Østnorsk jazzsenters unge AOJO-ensemble under ledelse av Denada-saksofonist Shannon Mowday og det enda yngre Follopiloten-bandet under ledelse av Denada-gitarist Jens Thoresen, både sammen og hver for seg.

Søndagsprogrammet teller Nesodden Teaterfabrikks Margrete Brattberg med fortellerstund, og den velkjente Lyriaka-trioen Mikkel og Reverockerne – Bjella (Jon Bjørnstad), Flua (Øyvind Fossheim) og Mikkel (Øyvind Gravdal). – For anledningen forsterket av trommeslager Egg O. Bacon (Runar Netland).

– Festivalpass koster 690 kroner, dagspass søndag er gratis for alle som ennå ikke har rukket å fylle tre år, og koster 90 kroner for alle andre. På festivalområdet blir det servering i regi av Hellviktangen, lørdagen med tappetårn- og korketrekker-tillatelse på plass, informerer Haddeland.

BILDE: Torun Eriksen og Denada åpner Nesodden Jazzfestival 9. juni på Nesoddtangen gård. Foto: NRK.