Øystein har lansert mobilt minilager

Av Trond Folckersahm

For et drøyt år siden etablerte nesoddingen Øystein Grøstad Bra minilager Drive In as. Nå utvider han konseptet med Bra Minilager Mobilt som skal operere i Akershus, Østfold og Oslo.

– Mobilt minilager fungerer på den måten at kunden bestiller en lagringscontainer til sin hjemmeadresse. Kunden fyller opp containeren, og vi henter den igjen når den er fylt opp.
Vi kan levere container enten til mellomlagring ved nærmeste drive in avdeling, eller vi kjører container direkte til ny adresse. forteller Øystein Grøstad.

For å gjennomføre prosjektet, har Grøstad investert i en kranbil som har kapasitet til å løfte opp mot 13 tonn. En investering i millionklassen. Med seg i driften har han fått Tom Gullerud, som stiller med flunkende nytt kranførersertifikat.

For kunder som er på flyttefot eller skal tømme en bolig av andre årsaker, vil det nye konseptet bidra til å spare både kjøring og arbeid, og ikke minst kostnader, da dette er et rimelig alternativ.

– Man får mulighet til å jobbe der man befinner seg, og får alt samlet på ett lass. Containerne er på 33 kubikkmeter, så de er romslige, og på den måten slipper man å kjøre fram og tilbake gang på gang med en liten bil, påpeker Grøstad, og legger til:

– Med en kran med såpass høy kapasitet har vi også muligheten til å ta oss av andre typer løfteoppdrag i tillegg til containere. Her er det bare å ta kontakt, så vurderer vi i hvert enkelt tilfelle om det er et oppdrag vi kan gjennomføre, sier Grøstad.

Populær minilagring
I utgangspunktet var Bra-Minilager en del av Grøstads firma Nesodden Eiendomsservice as, men ble etter hvert skilt ut som eget firma.

– Utleie av minilager har tatt større og større andel av kapasiteten vår. Derfor tok vi ut virksomheten av Nesodden Eiendomsservice og etablert det som eget firma og eget varemerke, forteller Øystein Grøstad.

I tillegg til drive-in avdelingen på Nesodden, har firmaet en drive in avdeling på Furuset i Oslo og på Vinterbro fra våren 2019, samt at det startes opp avdeling i Rygge sentrum fra 1. mai. Det er planlagt flere drive-in avdelinger i fremover, men det er en utfordring å få tak i gode plasser.

– Ideen bak Bra Minilager Drive in er at det skal være en mest mulig enkel og logistisk strømlinjeformet løsning for leietakerne. De skal kunne kjøre bilen helt fram til lagringscontaineren slik at det blir enkelt og hente og levere det som skal lagres. I motsetning til andre lagringsløsninger som lagerhotell og lignende så slipper man trapper og korridorer. På den måten oppnår man en effektivisering og redusert tidsforbruk, påpeker Grøstad.

Døgnåpent

Alle avdelingene til Bra Minilager Drive in vil være døgnåpne, slik at kundene ikke trenger å forholde seg til åpningstider. Sikkerheten vil bli ivaretatt gjennom kameraovervåkning og låssystemer tilpasset hver enkelt avdeling. Det tilbys to størrelser på lagringscontainerne. En på 10 fot og en på 20 fot. Begge variantene er nye, beregnet for lagring og holder seg tørre gjennom hele sesongen takket være god ventilering.

– Vi har også laget en ny internettside hvor all reservering og bestilling kan gjøres digitalt fra hjemmesiden, og fra det øyeblikket man er registrert er tilgangen til en container etablert. Bestillingen av container innebærer også lån av en FG godkjent lås som leietakeren låner i leieperioden, forteller utleieren.

Bilder
Minilager 1: Tom Gullerud t.v. og Øystein Grøstad står klare til å ta seg av transportoppdrag for dem som vil spare tid og penger. Begge foto: Trond Folckersahm