Pangstart for Nesodden Jazzklubb

Det blir en frisk oppstart av vårsesongen 2019 for Nesodden Jazzklubb med ikke mindre enn tre konserter på seks dager.

– Dette er bare starten. Vi har veldig mye bra på plakaten utover i sesongen. Takket være gode hjelpere klarer vi fint å takle et så tett konsertprogram. Det er bare å investere i et sesongkort for å få med seg alt som skjer utover, anbefaler leder av Nesodden Jazzklubb, Andreas Haddeland.

De tre første konsertene som står på programmet er: Andreas Haddeland Trio på Hellviktangen fredag 25. januar kl. 20:15. Barnearrangement: «I huset til Kjell» med Tinken Laurantzon, Lars Fredrik Beckstrøm og Trygve Beddari i Tangenten søndag 27. januar kl. 14:15 og Rune Klakegg Trio på Hellviktangen torsdag 31. januar kl. 20:15.

I samarbeid med Norsk jazzforums store Vinterjazz-mønstring blåser Nesodden Jazzklubb liv i vinter/vårsesongen med tre arrangementer i løpet av seks dager. Fredag (25.1) spiller Andreas Haddeland Trio lanseringskonsert for sitt nye album «Nyskudd» på Hellviktangen, søndag (27.1) kan barn og (beste)foreldre trekke til Tangenten for et gjenhør eller første møte med Kjell Lunds barneviser, og den siste januarkvelden (torsdag 31.) gjester Rune Klakegg Trio Hellviktangen.

I motsetning til jazzklubber flest kan Nesodden Jazzklubb skilte med sin egen klubbleder som plakatnavn. Gitarist og trioleder Andreas Haddeland har frontet klubben helt siden ny-starten i 2011, og når Andreas Haddeland Trio nå lanserer sitt andre album, «Nyskudd», er det bare rett og rimelig at selve lanseringskonserten finner sted på hjemmebanen Hellviktangen.

Sammen med bassist Lars Tormod Jenset og trommeslager Ulrik Ibsen Thorsrud presenterer Haddeland komposisjoner som har vært en del av trioens repertoar en god stund, og som ble innspilt på «gammelmåten» uten effektbruk i Vålerenga menighetshus sist sommer. I løpet av de neste dagene skal trioen lansere «Nyskudd» med konserter i Moss, Sandefjord, Hamar, Langevåg, Molde og Trondheim, men først er det nesoddpublikumets tur til å møte trioens melodifunderte, men improvisasjonsåpne musikk.

Også barnekonserten søndag, «I huset til Kjell», er lokalt forankret på utøversiden. Tinken Laurantzon (sang) og Lars Beckstrøm (gitar, mandolin, munnspill, sang) deler hus og hjem midt på Nesodden, og sammen med trekkspiller/sanger Trygve Beddari foretar de et dypdykk i den mangfoldige arkitekten og visedikteren Kjell Lunds barnetime-kjente sanger fra 1950- og 60-tallet. Besteforeldre som satt klistret til «Barnetimen for de minste» vil nikke gjenkjennende til «Godmorgenvise», «Kan du spille på slurva», «Vi er to små fine damer» og «Den store sinte svarte katta til fru Haugen», for nye lyttere er det bare å anbefale en tur til Tangenten midt på søndagen.

Rune Klakegg, som inntar Hellviktangen torsdag 31. januar sammen med bassist Jan Olav Renvåg og trommeslager Stig Sjøstrøm, er en av landets mest garvede jazzpianister/komponister/pedagoger, med en CV som inkluderer Cutting Edge, Søyr, Scheen Jazzorkester og ikke minst mange år som leder av egen trio. Han er også en svært produktiv komponist, og elegant, melodiforankret jazz kan være en konsentrert, om enn ikke fullstendig stikkordbeskrivelse av det Klakegg’ske triouttrykket. For nærmere bekjentskap tilrås en Vinterjazz-aften på Hellviktangen i de siste timene av januar.

Pressefoto: Andreas Haddeland trio