Pensjonistrekord for Lions Clubs båttur

Av Trond Folckersahm

Ikke mindre enn 260 pensjonister fra Nesodden stilte opp på Tangen brygge lørdag for å delta i Lions Clubs årlige båttur med M/S «Huldra«.

Pensjonistturen har etter hvert blitt en mangeårig og populær tradisjon i regi av Lions Club Nesodden og Norled. Men aldri tidligere har de hatt med seg så mange pensjonister.

– Vi har virkelig satt ny rekord i år. Aldri tidligere har vi hatt med oss så mange som 260 pensjonister. Blant disse var det en stor gruppe rullestolbrukere som utgjorde 50 personer inkludert ledsagere. Heldigvis hadde vi utstyrt oss med godt med forsyninger, så ingen gikk fra borde sultne eller tørste, forteller Arne O. Jensen i Lions Club Nesodden.

Hilste Kulturisten
Huldra la ut fra Tangen brygge kl. 11:00, og kursen ble satt mot vestsiden av Nesodden. På broen sto kaptein Atle Lexerød, som hadde med seg Knut Arne Krogh, Kim Helge Johansen og Johnny Arvesen i mannskapet, som alle stilte opp gratis. Første stopp var utenfor Søndre Flaskebekk brygge der de hilste publikum med friske støt i hornet og en 360 graders piruett til ære for Kulturisten-publikummet. Turen gikk videre langs nesoddlandet og ned til Fjellstrand, før de gjorde vendereis og gjentok samme prosedyren ved Søndre Flaskebekk på returen.

Koselig tur
Om bord var det stor stemning med brun lapskaus, kaker og kaffe, lotteri med fine gevinster og underholdning.

– Det har vært en kjempefin tur. Jeg har kost meg med god mat og drikke, og om bord traff jeg mange gamle kjente fra Nesodden som jeg fikk slått av en prat med. Det ble en virkelig hyggelig dag, synes Reidun Carlstad (82).

Bilde: Huldra tok en piruett til ære for Kulturisten-publikummet utenfor Søndre Flaskebekk brygge. Foto: Trond Folckersahm