Pepperkakeauksjon med Lucia-kos

Fredag formiddag var Tangenten arena for både auksjon av pepperkakehus i regi av eiendomsmegler Krogsveen til inntekt for Kiwanis Club Nesodden, og Lucia-opptog med barnehagebarna som har lagd alle de flotte pepperkakehusene.

«Svart senker natten seg i stall og stue», sang barna fra flere av Nesoddens barnehager da de vandret rundt i Tangenten med tente lys, glitter og hvite kjortler. Et langt, sjarmerende opptog som fikk tårene fram i øyekroken og Kleenex-en til å blafre hos de mange som hadde funnet veien til kommunehuset.

I forkant av dette hadde barna arbeidet iherdig med å kreere disse fantastiske pepperkakehusene som skulle auksjoneres bort til næringslivet på halvøya. En auksjon som ble arrangert for tredje året på rad, og som i år innbrakte 31.450 kroner som skal benyttes til tiltak for barn i kommunen som mangler de ressursene som ofte må til i hverdagen. Et par nye fotballsko, eller et medlemskap i NIF. Noe enkelte ikke har anledning til å investere i av ulike årsaker.

– Vi er veldig glade for dette initiativet fra Krogsveen. Dette har blitt en tradisjon vi verdsetter og som vi håper vil vare i mange år framover, smilte en fornøyd Åste Eggen, som tok i mot sjekken på vegne av Kiwanis.

I lokalene til Krogsveen på Tangen har aktiviteten vært høy de siste dagene med å ringe rundt til næringslivet for å få bud på pepperkakehusene.

– Men det har vært en svært hyggelig oppgave, og næringslivet har vært positive til tiltaket. Jeg må også få rette en spesiell takk til Hagespesialisten AS, som har bidratt med å lage denne pepperkakestanden i kommunehuset, sier Nina Bøe fra Krogsveen.

– Et flott tiltak og en strålende innsats av barnehagebarna som både har laget pepperkakehusene og som har underholdt oss her i dag. Det er også hyggelig å se givergleden hos næringslivet. Penger som vil komme godt med i lokalmiljøet, mener kultursjef Ellen Knutsen, som hadde fått i oppgave å overrekke sjekken til Kiwanis.

Disse bedriftene har bidratt til i auksjonen:

Hagespesialisten AS, Energihuset Sport og Fritid As, Proshop AS, Nesodden Vask og Renseri AS, Eiendomsavisen Akershus AS, Hansen og Dysvik, Precis Grafisk AS, Yes vi leker, Fagerhøi bil og karosseri AS, Fjellstrand frisør, Tangen senter, Haug entreprenørservice, Advokatene Anne og Adeline, Kreativ Takst, Finna Invest AS, Perlen eiendom, Flaskebekk autosenter, Haakon Eeg Henriksen, USBL Follo, Nye Elektropartner, Nesodden rørleggerservice, Startgropa barnehage, Noras verden, Nesodden EiendomsService, Nesodden Renovasjon AS.

Bilde: F.v. Kultursjef Ellen Knutsen, Åste Eggen fra Kiwanis og Nina Bøe fra eiendomsmegler Krogsveen viser fram sjekken med beløpet som har kommet inn fra næringslivet på Nesodden etter pepperkakehus-auksjonen.

Se flere bilder under.

Barnehagebarne på Nesodden stilte opp i Lucia-opptoget. De har også laget pepperkakehusen som ble auksjonert bort.

Flotte pepperkakehus

31.450 kroner kom inn på auksjoene. F.v: Kultursjef Ellen Knutsen, Åste Eggen fra Kiwanis, Nina Bøe fra eiendomsmegler Krogsveen.