Pepperkakebyen er på plass

Tar du en tur innom Tangenten i disse dager, kan du beskue små arkitektoniske perler utformet av barnehage- og skolebarna i kommunen med pepperkakedeig som byggemateriale.

Pepperkakebyen har etter hvert blitt en tradisjon på Nesodden, og det er eiendomsmegler Krogsveen som står bak. Hvert år i forkant av jul inviterer de barnehagen og skolene på Nesodden til å levere inn sitt bidrag. I år har det kommet inn elleve hus som nå skal auksjoneres bort til næringsdrivende i kommunen.

– Nå kommer vi til å ringe rundt til næringslivet i kommunen for å få dem til å legge inn bud på husene, og da er det slik at bordet fanger. Legger man inn et bud på 200 kroner uten å få tilslaget må man likevel betale inn de 200 kronene, forteller Annette Smith hos Krogsveen.

Oppslutningen om auksjonen har hvert år gitt klingende mynt i kassen, og tiltaket har vært populært blant de forretningsdrivende. Både i fjor og året før kom det inn rundt 39.000 kroner på tiltaket.

– Disse pengene gir vi videre til Kiwanis på Nesodden, som deler dem ut der det er behov. I år kan det jo være blant annet til flyktninger. Tiltaket heter jo ”Barn hjelper barn” og midlene går til å gi støtte til dem som har behov for litt ekstra. Dette er helt anonymisert, og det er bare Kiwanis som vet hvor pengene går. De har jo god oversikt over lokalmiljøet, og jeg må understreke at de gjør en veldig flott jobb, sier Smith.

Auksjonen avsluttes i Tangenten fredag 11. desember, der de som har vunnet budrunden klubbes, og siden det er en nær forestående Lucia-feiring, vil det nok bli innslag av noen Lucia-barn og frammøte av kommunens notabiliteter under seremonien..