Pepperkakerekord for Krogsveen

Av Trond Folckersahm

Det var Lucia-stemning i luften da ordfører Nina Sandberg overrakte sjekken med 61.710 kroner til Kiwanis Club Nesodden etter en svært vellykket pepperkakehusauksjon.

Det var femte året på rad Krogsveen arrangerte pepperkakehusauksjonen, og budgiverne var flere enn noen gang før, noe som selvsagt bidro til det flotte resultatet, som var rundt 20.000 høyere enn fjorårets.

– Vi er svært fornøyd med resultatet av auksjonen. Responsen og oppslutningen har vært svært god blant både private og næringsdrivende på Nesodden. Det å kunne samle inn penger som går til en god sak er i tillegg veldig hyggelig, synes pepperkakehusauksjonsansvarlig hos Krogsveen, eiendomsmegler Anniken Øderud.

Det var Tangen Senter som var arena for overrekkelsen av auksjonspengene, og siden det var selveste Lucia-dagen, stilte barn fra flere av Nesoddens barnehager, utstyrt med hvite kapper, glitter og lyskranser for å gå i Lucia-opptog i senteret og skape litt ekstra førjulsstemning for de frammøtte før sjekken skulle deles ut.

– Jeg må få rette en stor takk til næringslivet og de private som har bidratt til et så flott resultat, og jeg vet at de innsamlede midlene kommer godt med, understreket Nina Sandberg da hun overrakte sjekken til Kiwanis’ representanter, som takket for gaven og lovte at pengene skulle anvendes på en best mulig måte til glede for barn på Nesodden som trenger et ekstra tilskudd i hverdagen.

Og det er barn det dreier seg om. Mottoet for pepperkakehusauksjonen er ”Barn hjelper barn”, og i flere uker har barn fra barnehager og SFO lagt seg i selen for å bidra med de flotte, fargerike og kreative pepperkakehusene som ble auksjonert bort.

Bilde: Ordfører Nina Sandberg (t.v.) og eiendomsmegler hos Krogsveen, Anniken Øderud (t.h.), overrakte sjekken med auksjonpengene til representanter for Kiwanis Club Nesodden.