Performance Art på Steilene

De som fant veien til Steilene lørdag, fikk oppleve spennende kunst skapt der og da av en rekke kunstnere fra Performance Art Oslo (PAO), under plakattittelen «Eco Echoes»: Strategier for øko-empati».

Det var tredje året på rad PAO inntok øya Storsteilene med sitt kunstprosjekt. Tydeligvis et tiltak folk setter pris på. Nesodden kommunes båt «Undine» med Tom Sammerud ved roret måtte kjøre skytteltrafikk mellom Alværn brygge og Steilene for å få med seg alle som var interessert i å oppleve denne begivenheten. Nærmere 100 publikummere stilte opp for å nyte kunst, Steilene og flott solskinnsvær, selv om en frisk vind fikk luggen til å blafre.

Kunstnerne var spredd utover hele øya. I sementtanken holdt Johanna Zwaig en tretimers performance med fado-musikk hentet fra Portugal.

– Et utrolig lydbilde, tanken gir jo en enorm akustikk. Det ble nesten litt for voldsomt, mener Randi Kalgraff, som var en av dem som entret den lille luken i sementtanken for å få med seg opplevelsen.

Et annet sted, i vannet rett utenfor øya, kunne man oppleve et synkende paradis det var mulig å svømme ut til. I et lite skogholt var en av kunstnerne opptatt med å lage retter basert på råvarer funnet på øya. Det var opplesing av tekster og en rekke andre performance-opplevelser som alle tok utgangspunkt i økologi som var gjennomgangstema for hele begivenheten.

Bilde: Publikum fulgte spent med å alt som utspant seg av performance på Steilene lørdag.
Se flere bilder på Nesoddguidens facebook-side