Plantekafé på Hellviktangen

Av Trond Folckersahm

Har du lyst til å kose deg med kaffe og nyte tilværelsen i en grønn oase? Søndag er det offisiell åpning av Plantekafeen på Hellviktangen.

– Jeg er utdannet blomsterdekoratør, og har blant annet arbeidet mye med blomster og dekorasjoner til bryllup og restauranter både i Oslo og på Nesodden, forteller Kirsten Westergaard, som står bak konseptet med en plantekafé.

Hun har også arbeidet flere år utenfor landegrensene, vunnet mesterskap og er godt involvert i fagmiljøet i Norge. Nå tar hun med seg denne kunnskapen til Nesodden og Hellviktangen for å glede besøkende til kulturhuset med et eksklusivt utvalg blomster og planter.

– Jeg hadde lyst til å jobbe mer med planter, og det er derfor jeg har igangsatt dette samarbeidet med Hellviktangen kulturkafe. Vi holder til i 2. etasje på Hellviktangen der det tidligere var bokkafé. Men plantene våre er spredd rundt i hele huset, også utendørs, forteller Kirsten.

Sortimentet som selges i Plantekafeen er et smalere og med andre typer planter enn det man finner i de stor kjedebutikkene. Hun har også direkte kontakt med flere gartnere som kan by på et eksklusivt og spesielt utvalg.

– I tillegg til plantene selger vi lekre bøker, miljøsåpe fra Frankrike og økolys. De krukkene som finnes rundt i bygningen er også en del av sortimentet vårt, og utendørs har vi plantet noen flotte lerketrær som også er til salgs, informerer hun.

De siste ukene har Kirsten vært ivrig opptatt med snekring og maling for å kunne presentere et gjennomtenkt og pent dekorert etablissement for dem som kommer på besøk. Stoler og bord er også på plass slik at besøkende kan hygge seg med kaffe og andre godsaker fra Hellviktangens økologiske utvalg.

– Det er jo et samarbeidsprosjekt med Hellviktangen kulturkafe, og jeg tror dette vil bidra til å gi Hellviktangen et løft, avslutter Kirsten Westergaard.

Plantekafeen Hellviktangen, offisiell åpning søndag 19. november kl. 12.00

Bilde: Plantekafeen til Kirsten Westergaard er det nye tilskuddet til Hellviktangen kulturkafé. Foto Kirsten Westergaard.

Følg linken under og se flere bilder fra Plantekafeen.

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2028092437457440/2028092267457457/?type=3&theater