Folk poppet opp til pop-up åpning

Av Trond Folckersahm

Lørdagens åpning av pop-up parken ved Tangenten samlet godt med folk som koste seg i solskinnet med traktement fra Nesodden kommune.

Det å omgjøre den triste asfaltplassen ved Tangenten til et grønt treffpunkt for nesoddinger viste seg å være et populært tiltak. Folk strømmet til for å ta nyvinningen i øyesyn og kose seg med alle fasilitetene som var på plass.

– Jeg var her klokken 8:30 i dag, og allerede da var de første på plass ved lekeapparatene, forteller kultursjef Ellen Knutsen.

For i tillegg til å være dekorert med blomster og grønne busker, er det spredd lekeapparater rundt om på plassen. Paradis er tegnet på asfalten, en petanquebane er på plass for dem med konkurranseinstinkt, huskestativ hører selvsagt med og benker til å sitte på. Virkelig et område der foreldre kan ta med seg virkelystne barn og samtidig slå av en prat med naboer og andre.

– Det er hyggelig å se at så mange har møtt fram her i dag. Det viser engasjement og at nesoddinger har ønsket seg en felles møteplass. Jeg tror også at et sted som dette der folk kan treffes i ro og mak har en helsebringende effekt, sa ordfører Truls Wickholm, som hadde gleden av å klippe snora, mens Nesodden Teaterfabrikk underholdt med sang og dans.

En av dem som tok parken i bruk, var Trine Oppegård Persson, som for anledningen hadde tatt fri fra Annas hybel. Sammen med Jonas, Ella, Mia og Sine tok hun fasilitetene i bruk.

– Jeg synes dette er et veldig positivt tiltak og et innslag folk sikkert kommer til å benytte seg av. Vi trenger slike områder i lokalmiljøet, sier hun.

Selv om mye er på plass, er det fortsatt flere elementer som skal plasseres i parken etter hvert.

– Det kommer blant annet noen parasoller som skal støpes fast, og vi er også på jakt etter et klatrestativ. Ellers får vi se hvor langt pengene strekker, sier rådmann Wenche Folberg, som også er på plass for å nyte godvær og pop-up park.

BILDE: Trine Oppegård Persson fra Annas hybel hadde tatt turen til Tangenten sammen med Jonas, Ella, Mia og Sine. Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken under, kan du se flere bilder av åpningen av pop-up parken:

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2143770319222984/2143768762556473/?type=3&theater